İlk uydu görüntüler geldi: İşte depremin öncesi ve sonrası

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük depremin ardından ilk uydu görüntüleri yayınlandı. Yayınlanan ilk görüntü İslahiye’ye ilçesine ait. Görüntüde Gaziantep’in ilçesi olan İslahiye’de ciddi bir yıkım olduğunu gösteriyor. Yerleşim yerinin ana yollarının etrafındaki çok katlı binalar yıkılmış bir durumda.

08.02.2023-15:19 - (Son Güncelleme: 08.02.2023-17:25) İlk uydu görüntüler geldi: İşte depremin öncesi ve sonrası

Uydu görüntülerini paylaşan Maxar, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin etkili olduğu illerden biri olan Gaziantep’te İslahiye ilçesinde hasarın görüntülerini yayınladı.

Uydu görüntüleri kaydedildi

Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi olarak yorumlanan depremin ardından tek yürek oldu. Dün Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem, 10 ilde yıkıma neden oldu. Yaşanan ilk depremin Pazarcık ilçesinde 7.7, ardından ikinci Elbistan’da 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İlk uydu görüntüleri geldi

Yaşanan felaketten etkilenen kentler adeta enkaza dönerken, devletin tüm kurumları deprem bölgesinde seferber oldu. Depremde binlerce kişi hayatını kaybederken, on binlerce kişi de yaralandı. Arama kurtarma çalışmaları devam sürerken, Gaziantep'teki yıkım uydu görüntüleri tarafından kaydedildi. ABD’li uydu teknolojisi şirketi Maxar, İslahiye ilçesinin deprem öncesi ve sonrası görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, çoğu binanın yıkıldığı görülüyor.

Gaziantep'in İslahiye ilçesi


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal