Çay. uzmanlar , önleyici tedbir alınmadığı takdirde çay sektörünün iklim değişikliğinden büyük ölçüde etkileneceğini doğruladılar .
Çikolata. şiddetli yağışlar kakao üretimini olumsuz yönde etkileyebilir ve yılda bir milyon daha az ton toz, trüf mantarı veya çubuk çikolata ile sonuçlanabilir .
Bal. bu çalışma, artan co2 seviyelerinin, arılar arasında ana besin kaynağı olan polendeki proteini azalttığını keşfetti. en kötü durumda, bu sorun yeterli beslenme alamadıkları için ölmelerine yol açabilir .
pirinç. bu maddeye göre , pirinç atmosferdeki artan karbondioksit konsantrasyonundan dolayı daha az besleyici olabilir
Kahve. kahve üretimine uygun küresel alanın yaklaşık% 50'si 2050 yılına kadar kesilme tehlikesiyle karşı karşıya.