Sıcaklık arttıkça ve aşırı hava koşulları yeni bir gerçeklik haline geldiğinde, çiftçiler ve araştırmalar popüler yiyeceklerin geleceği konusunda endişeleniyor.
Çay.
uzmanlar , önleyici tedbir alınmadığı takdirde çay sektörünün iklim değişikliğinden büyük ölçüde etkileneceğini doğruladılar .
Çikolata.
şiddetli yağışlar kakao üretimini olumsuz yönde etkileyebilir ve yılda bir milyon daha az ton toz, trüf mantarı veya çubuk çikolata ile sonuçlanabilir .
Bal.
bu çalışma, artan co2 seviyelerinin, arılar arasında ana besin kaynağı olan polendeki proteini azalttığını keşfetti. en kötü durumda, bu sorun yeterli beslenme alamadıkları için ölmelerine yol açabilir .
pirinç.
bu maddeye göre , pirinç atmosferdeki artan karbondioksit konsantrasyonundan dolayı daha az besleyici olabilir
Kahve.
kahve üretimine uygun küresel alanın yaklaşık% 50'si 2050 yılına kadar kesilme tehlikesiyle karşı karşıya.