İkinci el piyasasında büyük durgunluk: Son 5 yılın en hareketsiz Haziran ayı

Aylardır durgunluğun sürdüğü ikinci el otomobil pazarında son 5 yılın en hareketsiz Haziran ayı geride kaldı. Sektör temsilcileri durgunluğun artmasına sebep olarak sıfır araçlara yönelik kampanyaları, hükümetin düzenlemelerini ve artan faiz oranlarını gösteriyor.

22.07.2024-16:51 - (Son Güncelleme: 22.07.2024-16:51) İkinci el piyasasında büyük durgunluk: Son 5 yılın en hareketsiz Haziran ayı

Otomobilde ikinci el pazarı sinek avlamaya devam ediyor. Sıfır otomobillerdeki cazip kampanyalar ve krediye erişimdeki zorluklar, ikinci el otomobil pazarını olumsuz etkiliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, haziran ayında ikinci el otomobil satışları bir önceki yıla kıyasla yüzde 25 azalarak 485 bin adete geriledi. Bu rakam, son beş yılın en düşük haziran ayı olarak kayıtlara geçti.

Pazardaki durgunluk bekleme sürelerini de uzattı

NTV'de yer alan habere göre; Pazardaki durgunluk, oto pazarlarında bekleme sürelerini de uzattı. Bir araç sahibi, "Aracımı 6 haftadır satışa sunuyorum ama alıcı bulamıyorum. İkinci el otomobil piyasası durdu. Her yerde araç var ama talep yok. Umarım önümüzdeki aylarda durum düzelir," ifadelerini kullandı.

İkinci el piyasasında büyük durgunluk: Son 5 yılın en hareketsiz Haziran ayı

İkinci el araç pazarında süregelen durgunluk, fiyat artış hızını da yavaşlattı. Bir yorumda, "Serbest piyasada herkes kendi kafasına göre fiyat belirliyor. Herkes internete bakıp, çevresine sorarak fiyatlandırma yapıyor. Şu an gerçek piyasa değerlerini kimse bilmiyor," denildi.

Fiyatlarda yüzde 4’e varan düşüş var

Haziran ayında ikinci el araç pazarında model bazında yüzde 2 ila 4 arasında fiyat düşüşleri yaşandı. Ancak bu düşüşler, özellikle orta ve üst segment araçlarda daha belirgin oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal