İkinci el otomobil satışlarında iki aşamalı düzenleme: Ekim ayından itibaren her şey değişecek

İkinci el otomobil satışlarında Ekim ayından itibaren yeni bir döneme geçilecek. Yeni düzenlemeye göre araç satışlarını galeriler üzerinden yapmak isteyenler öncelikle E-Devlet üzerinden yetkilendirme yapacak. Bireysel satıcıların dışında yetkili satıcılar da aynı işlemi yapmak durumunda kalacak. İşte tüm merak edilenler…

12.08.2024-13:05 - (Son Güncelleme: 12.08.2024-13:26) İkinci el otomobil satışlarında iki aşamalı düzenleme: Ekim ayından itibaren her şey değişecek

İkinci el araç satışı yapacaklar için Ekim ayında yeni dönem başlayacak. Ekim 2023'ten itibaren ikinci el araç satışında yeni bir dönem başlıyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el otomobil ilanlarının artık e-Devlet üzerinden doğrulanarak verileceği bir uygulamanın devreye gireceğini açıkladı. Bu düzenleme kapsamında, araçlarını satışa çıkarmak isteyenler önce e-Devlet sistemine yönlendirilecek ve kimlik doğrulama işlemlerinin ardından ilanlarını yetkili satıcılar aracılığıyla verebilecekler.

İkinci el otomobil satışında yeni dönem

Mynet’in yer verdiği habere göre; Yeni sistemin amacı, ilan sitelerinde yer alan araç satışlarının daha güvenilir hale getirilmesi. Ocak 2025 itibarıyla, yalnızca e-Devlet üzerinden doğrulanmış ilanlar yayımlanacak ve bu sayede sahtecilik, fahiş fiyatlandırma ve tüketiciyi yanıltıcı uygulamaların önüne geçilmesi hedefleniyor. Aynı zamanda, bu düzenleme ile kayıtdışı satışların da büyük ölçüde engellenmesi amaçlanıyor.

İkinci el otomobil satışlarında iki aşamalı düzenleme: Ekim ayından itibaren her şey değişecek

Sektör temsilcileri, bu yeni uygulamanın ikinci el otomobil piyasasında güvenli ve şeffaf bir ticaret ortamı yaratacağına inanıyor. 

Yetkili satıcıların sorumluluklarının artırılmasıyla, hem alıcıların hem de satıcıların mağduriyetlerinin önlenmesi ve sağlıklı bir ticaret altyapısının oluşturulması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal