İki ilimizden peş peşe kötü haberler geldi: MSB’den İzmir ve Bursa açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İzmir’in Menderes ve Bursa’nın Keles ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale edildiğini duyurdu.

29.06.2024-16:49 - (Son Güncelleme: 29.06.2024-17:19) İki ilimizden peş peşe kötü haberler geldi: MSB’den İzmir ve Bursa açıklaması

İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınına ekipler hem havadan hem de karadan müdahale ediyor. Karacadağ mevkiinde başlayan Yangın, öğle saatlerinde etkili oldu ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangına, 4 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 4 dozer ile müdahale ediliyor. Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin yoğun çabası sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan destek

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yangın söndürme çalışmalarına destek olmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 3 Couger tipi helikopter ve 2 CH-47 tipi helikopterin bölgeye sevk edildiğini açıkladı.

İki ilimizden peş peşe kötü haberler geldi: MSB’den İzmir ve Bursa açıklaması

Yangın nedeniyle alevlerin yaklaştığı Çamönü Mahallesi'ndeki bazı evler, tedbir amaçlı olarak tahliye edildi. Bölgedeki vatandaşlar güvenli yerlere yönlendirildi.

Bursa'da yangın rüzgarla büyüdü

Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Baraklı Mahallesi Çataklı mevkiinde çıkan orman yangını, şiddetli rüzgar nedeniyle kısa sürede yayıldı. Yangına, büyükşehir itfaiyesi ve Orman Bakanlığı'na ait helikopterler müdahale ediyor.

Balıkesir'deki yangın kontrol altında

Balıkesir'in Sındırgı ilçesindeki kırsal Çaygören Mahallesi'nde çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangına, 70 kişilik ekip, 14 arazöz, 2 su ikmal aracı, 6 ilk müdahale aracı, 3 hizmet aracı, 6 helikopter, 2 uçak, 3 dozer ve 2 greyder ile müdahale edildi. Ekipler, soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal