Bir kimsenin sizden hoşlanmasını sağlamak için, özellikle bir tartışma sırasında, konuşma sırasında aklınızdaki şu cümleleri söyleyin: “ seninle aynı fikirde olmasam bile fikrinize değer veriyorum” ve “senden hoşlanıyorum. ”
Çocuğunuz sebze yemezse, seçmelerine izin verin. diyelim ki karnabaharlarını yemelerini isteyin. onlara bir seçenek verin, "2 ya da 5 parça ye" gibi. açıkçası, çocuk daha az kötülüğü seçecek, ama belki de yemeğin tadını çıkarmaya başlayacak.
Zor olan bir şeyi anlamanız gerekiyorsa, bunu başkalarına açıklamaya çalışın: “açıklama” sırasında daha önce anlamadığınız bir şeyi fark etmeniz daha olasıdır.
Birinin seninle ne hakkında konuştuğunu bilsen bile, onları “bunu biliyorum” ifadesiyle bölme. bütün hikayeyi dinle. bu iyi bir izlenim bırakmanıza yardımcı olur ve bu kişinin sizden hoşlanma olasılığı daha yüksektir.
Birine bir iyilik yaptıysanız ve minnettarlarsa, “sorun yok” deyin, “tabii ki, arkadaşların birbirlerine yardım etmesi gerekir.” deyin. gelecekte, bu kişiden bir ricada bulunursanız, sana yardım etmeleri daha muhtemel.
İsimleri hatırlamakta sorun yaşıyorsanız, birisiyle tanışırken isimlerini söyleyin, örneğin: “tanıştığımıza memnun oldum jack! “bu şekilde isimlerini daha hızlı ve daha iyi ezberleyeceksiniz.