İhtisaslaşan Üniversitelerin Koordinatörleri Çorum'da Toplandı

Çorum'da ihtisaslaşan 25 üniversitenin koordinatörleri, işbirliklerini artırmak amacıyla bir araya geldi.

23.10.2024-11:34 - (Son Güncelleme: 23.10.2024-11:34) İhtisaslaşan Üniversitelerin Koordinatörleri Çorum'da Toplandı

İhtisaslaşan Üniversitelerin Koordinatörleri bir Araya Geldi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından başlatılan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı çerçevesinde ihtisaslaşan üniversitelerin koordinatörleri, Hitit Üniversitesi'nde bir araya geldi.

Toplantıda İş Birlikleri Ele Alındı

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam toplantıda, "İhtisaslaşan Üniversitelerin Koordinatörleri Buluşması"nın ev sahipliğini üstlendiklerini ifade etti. Baykam, 2016 yılında başlayan programda 25 üniversitenin ihtisaslaştığını ve bu üniversitelere farklı misyonların verildiğini belirtti.

Baykam, amaçlarının ülkeye katma değer sağlamak ve üniversitelerin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak olduğunu belirtti. "Birbiriyle kesişen konularda işbirliği yapıldığında daha etkili projelerin çıktığını görmekteyiz" diye ekledi.

Proje Tanıtımları ve Laboratuvar İncelemesi

Toplantının ilk bölümünde ihtisaslaşan üniversitelerin projeleriyle ilgili tanıtımlar yapıldı, ikinci bölümde ise potansiyel işbirliklerine yönelik görüşmeler gerçekleştirildi. Toplantının ardından katılımcılar, Hitit Üniversitesi Teknoloji Merkezi'nde bulunan laboratuvarları inceledi.

Katılımcı Üniversiteler

Toplantıya, Aksaray Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Uşak Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi'nin ihtisaslaşma faaliyetlerini yürüten rektör yardımcıları ve koordinatörleri katıldı.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK)

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı" kapsamında ihtisaslaşan üniversitelerin koordinatörleri Hitit Üniversitesinde bir araya geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal