Iğdır'da Lisanslı Depoculuk Tesisinin Açılışı Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Iğdır'da yeni bir lisanslı depoculuk tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

09.10.2024-19:47 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-19:47) Iğdır'da Lisanslı Depoculuk Tesisinin Açılışı Yapıldı

Iğdır'da Lisanslı Depoculuk Tesisinin Açılışı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Iğdır'da yeni kurulan lisanslı depoculuk tesisinin açılış törenine katıldı. Törende önemli açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı, Türkiye genelinde 223 lisanslı depoculuk şirketinin mevcut olduğunu ve toplam kapasitenin 12 milyon ton düzeyinde olduğunu belirtti.

İğdır'ın Tarımsal Önemi

Bakan Yumaklı, "Mikro klima yapısına sahip olan Iğdır, Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden biridir. Bugün burada, 50 bin ton kapasiteli yeni bir lisanslı depo açarak tarım sektörüne katkıda bulunuyoruz" diye konuştu.

Tarımsal Üretim ve İhtiyaçlar

Yumaklı, konuşmasında tarımın stratejik önemine dikkat çekerek, "Bir ülkenin kendi kendine yeterli olabilmesi için tarımsal üretimde yeterli olması şarttır. Son 22 yılda yapmış olduğumuz yatırımlar ve oluşturduğumuz politikalar ile dünya genelinde tarımsal üretimde söz sahibi bir ülke konumuna geldik" ifadelerini kullandı.

Destekler ve Teşvikler

Bakan Yumaklı, lisanslı depoculuk sisteminin gelişmesi adına önemli desteklerin sürdüğünü belirterek, "2025-2027 yıllarında yapılacak desteklemelere yönelik kararla, Ticaret Bakanlığınca belirlenen depo kira ücretinin %75'inin bakanlığımızca destekleneceğini duyuruyoruz" şeklinde ekledi.

Açılış Törenine Katılanlar

Konuşmaların ardından, Bakan Yumaklı, Iğdır Valisi Ercan Turan ve AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz ile birlikte, kurdele keserek lisanslı depoculuk tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

Bir takım temaslarda bulunmak üzere Iğdır'a gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı (sağda)...

Bir takım temaslarda bulunmak üzere Iğdır'a gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı (sağda), Iğdır Valiliğini ziyaret etti, Iğdır Valisi Ercan Turan (solda) ile görüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal