Iğdır’da Filistinli Çocuklar İçin Sanat Etkinliği Düzenlendi

Iğdır’da, Gazze’ye destek için gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar duygularını resmetti. Vali Ercan Turan önemli açıklamalarda bulundu.

05.10.2024-22:21 - (Son Güncelleme: 05.10.2024-22:21) Iğdır’da Filistinli Çocuklar İçin Sanat Etkinliği Düzenlendi

Iğdır’da Filistinli Çocuklar İçin Sanat Etkinliği Düzenlendi

Iğdır’da, Gazze’ye yönelik gerçekleştirilen saldırılara tepki olarak düzenlenen "Filistinli çocuklar için çiz" etkinliği büyük ilgi gördü. Bu duygu dolu etkinlik, Valilik, Yetim Vakfı ve İHH işbirliğiyle Iğdır Millet Bahçesi'nde hayata geçirildi.

Çocuklar Resimlerle Destek Verdi

Etkinlikte, katılımcılar yere serilen büyük rulo kağıtlara, Gazze’de yaşanan sıkıntılara dikkat çeken resimler çizdi ve duygusal yazılar kaleme aldı.

Vali Ercan Turan’ın Açıklamaları

Etkinliğe katılan Iğdır Valisi Ercan Turan, Filistin’de yaşanan insanlık dramının unutulmayacağını belirtti. "Müslümanlara yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz. Gazze’de çocuklarımız katlediliyor. Onlara gösterdikleri mücadele örneği bizlere büyük bir ders veriyor," dedi.

İHH ve Eğitici Faaliyetler

İHH Iğdır İl Başkanı Mahmut Aydın, etkinlik kapsamında çocuklara çizim teknikleri öğrettiklerini aktararak, "Çocuklarımızı Filistin renkleriyle boyuyoruz," dedi. Bu sayede çocukların oradaki dramı daha iyi anlamalarını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Din Görevlilerinin Desteği

Iğdır Müftüsü Zahit Demir de etkinliği anlamlı bulduklarını vurgulayarak, "Kur’an kursu öğrencilerimizle birlikte buradayız. Amacımız, Filistin’de yaşanan acılara dikkat çekmek," ifadelerini kullandı.

Iğdır'da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Gazzeli çocuklara destek olmak...

Iğdır'da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Gazzeli çocuklara destek olmak amacıyla "Filistinli çocuklar için çiz" etkinliği gerçekleştirildi. Valilik, Yetim Vakfı ve İHH tarafından Iğdır Millet Bahçesi'nde düzenlenen etkinlikte, yere serilen rulo kağıtlara çocuklar ve katılımcılar Gazze’ye destek veren resimler çizdi, duygularını anlatan yazılar yazdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal