Iğdır Valisi Ercan Turan Tekelti Dağı'na Tırmandı

Iğdır Valisi Ercan Turan, Tekelti Dağı'na tırmanarak bölgenin tanıtımına katkı sağladı.

02.10.2024-16:49 - (Son Güncelleme: 02.10.2024-16:49) Iğdır Valisi Ercan Turan Tekelti Dağı'na Tırmandı

Iğdır Valisi Ercan Turan Tekelti Dağı'na Tırmandı

Iğdır'ın Valisi Ercan Turan, Doğu Anadolu'nun en zorlu tırmanış rotalarından biri olan Tekelti Dağı'na başarıyla zirve tırmanışı gerçekleştirdi. Bu etkinlik, bölgenin turistik tanıtımını desteklemek amacıyla düzenlendi.

Tırmanışa Katılım

Vali Turan, beraberinde daire amirleri ve doğa tutkunlarıyla birlikte, Tuzluca ilçesindeki 2 bin 520 rakımlı Tekelti Dağı'na tırmanmak üzere Akoluk köyünde toplandı. Toplam 60 kişilik grup, öğle saatlerinde yürüyüşe başlayarak yaklaşık 2 saatlik bir tırmanışın ardından zirveye ulaştı.

Zirvede Yenilenen Türk Bayrağı

Zirveye ulaştıktan sonra, rüzgar nedeniyle yıpranmış olan Türk bayrağı değiştirildi. Vali Turan, yeni bayrağı göndere çekerek, bu anlamlı anı ölümsüzleştirdi.

Vali Turan'ın Mesajı

Zirvede Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Ercan Turan, "Tırmanışı aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize ithaf ediyoruz. Tekelti Dağı’na ilk çıkan vali benim. Böyle kutlu bir ekiple çıktığım için mutluyum," dedi.

Bölgenin Potansiyeli

Turan, Iğdır’ın tarımda büyük gelişmeler kaydettiğini belirterek, "Iğdır, Doğu Anadolu’nun incisi olacak. 12 kilometrelik Dilucu Sınır Kapısı kısmını 'Türk Dünyası Turan Kapısı' olarak adlandırdık," şeklinde konuştu.

Vali, birlik ve beraberlik mesajı vererek, herkesin ortak çaba göstereceğini ifade etti. "Hainlere, terör örgütlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Bu toprakların kıymetini biliyoruz ve değerlerimize sahip çıkacağız," dedi.

Tırmanışın sonunda grup, zirvede dev Türk bayrağını açarak bir birlik görüntüsü sergiledi.

Iğdır Valisi Ercan Turan, Doğu Anadolu’nun en zorlu tırmanış rotaları arasında yer alan Tekelti...

Iğdır Valisi Ercan Turan, Doğu Anadolu’nun en zorlu tırmanış rotaları arasında yer alan Tekelti Dağı'na zirve tırmanışı yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal