Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya kimdir, kaç yaşında ve nereli? Erden Sakarya sakız çiğneme olayı nedir?

Iğdır Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçilerin eylemini ziyaret eden Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya bir anda Türkiye gündemine giren isimler arasında yer aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Sakarya’nın sakız çiğnemesiyle ilgili olarak eleştirilerde bulunmuştu. Peki Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya kimdir, kaç yaşında ve nereli? Erden Sakarya sakız çiğneme olayı nedir? İşte detaylar…

26.07.2024-16:51 - (Son Güncelleme: 26.07.2024-16:51) Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya kimdir, kaç yaşında ve nereli? Erden Sakarya sakız çiğneme olayı nedir?

Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya, belediyeden çıkarılan işçilerin eyleminde sakız çiğnemesi ile çok konuşuldu. Sakarya’nın bu hareketini eleştiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gerekenin yapılacağını ifade etti. Peki Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya kimdir, kaç yaşında ve nereli? Erden Sakarya sakız çiğneme olayı Nedir?

Erden Sakarya sakız çiğneme olayı nedir?

1 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nden sonra göreve gelen DEM Parti'li Mehmet Nuri Güneş tarafından 5 Temmuz akşamı cep telefonlarına gönderilen SMS ile iş akitleri sona eren 204 işçi, 8 Temmuz'da oturma eylemine başladı. İşçilerin işten çıkarılması büyük tepkilere neden oldu.

10 Temmuz günü işçileri ziyaret eden Iğdır Emniyet Müdürü Erden Sakarya, işçilere itidal çağrısında bulundu. Sakarya, eylemci işçilere yönelik konuşmasında, "Öncelikle bu kutsal günlerde, muharrem ayının başında, böyle adaletsiz, hukuksuz, haksız bir işlem olmaz. Sizden bir ricam, haklı, hukuksal durumunuzu muhafaza etmeniz. Bu şekilde gösterilere hukuk çerçevesinde devam etmeniz. Size karşı dışarıdan gelecek olan her türlü saldırı, emniyet güçleri tarafından bertaraf edilecektir. Allah'tan size sabır diliyorum. Hak, hukuk, adalet diyorsunuz, benim inancımda hak, hukuk, adalet en kısa zamanda tecelli edecektir" ifadelerini kullandı.

Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya kimdir, kaç yaşında ve nereli? Erden Sakarya sakız çiğneme olayı nedir?

Sakarya'nın ziyareti sırasında sakız çiğnediği görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Konuyla ilgili görüşü sorulan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise görüntüleri tasvip etmediğini belirterek, "Hiçbir yerde sakız çiğneyerek, ister suçluyu ister gözaltı kararlı olan birini veya başka bir meselede bu şekilde davranmasını kabul eden bir vali de olmadım, bakan da değilim. O münferit bir olaydır, gereğini yaparım" dedi.

Erden Sakarya kimdir?

Iğdır İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Erden Sakarya, kariyerinde pek çok önemli pozisyonda bulunmuştur. 1991 yılında Ankara Polis Koleji'nden, 1995 yılında ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Sakarya, mezuniyetinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nde göreve başlamıştır.

Görev yaptığı yerler arasında Hakkari-Şemdinli ve Yalova gibi kritik bölgeler bulunmaktadır. Hukuk alanındaki bilgi ve tecrübelerini Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği'nde kullanan Sakarya, Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kars İl Emniyet Müdür Yardımcılığı gibi önemli pozisyonlarda da görev almıştır. Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı'nda Polis Başmüfettişi olarak denetleme ve teftiş işlerinde yer almıştır.

Erden Sakarya, 1 Şubat 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Iğdır İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştır. Sakarya, lisansüstü eğitimini Kamu Yönetimi alanında tamamlamış olup, evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

Uluslararası alanda da görev yapan Sakarya, Birleşmiş Milletler'in Kosova, Liberya ve Haiti misyonlarında yer almış ve NATO Görev Gücü kapsamında Afganistan Mezar-i Şerif'te görev yapmıştır.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal