İftar ve sahurda beslenme taktikleri!

Ramazan ayı beslenme düzenini doğrudan etkiliyor. Sindirim sistemini de etkileyen bu süreç, su içmenin önemi vurgularken doğru tüketmenin de gerekli olduğunu aktaran uzmanlar, iftar ve sahurda nelerin tüketilmesi gerektiğini de bizlerle paylaşıSahurda kızartmalar yerine kahvaltılık besinler tüketilebilir. Ara vererek yemek gaz ve şişkinliği önler. İşte detaylar...

15.03.2024-10:02 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-10:02)

Uzmanlar sahur vaktinin mutlaka yapılması gerektiğini vurgularken, gün içinde sıkıntıların yaşanmaması için kahvaltılık besinlerin tüketilmesi özellikle öneriliyor.

Ramazanda nasıl beslenilmeli?

Ramazan ayında nasıl beslenilmeli

Yüksek protein içerikli besin olan yumurtalar, ramazan ayında sahur sofralarının vazgeçilmezidir. Haşlanmış yumurta, bol yeşillik, domates, salatalık, bir miktar beyaz peynir, üç dilim tam buğday ekmeği ile tabağımızı tamamlayabiliriz. Tabağımıza ek olarak kuru kayısı ve hurma eklersek tokluk sürecimiz uzayacaktır. Kendinize sağlıklı bir tabak hazırlayabilirsiniz. Sahur yaptıktan sonra bir bardak ayran tüketilmesi gün içerisinde hem daha zinde tutar hem de tokluk hissi sağlar.

Sahurda su tüketimi nasıl olmalı?

Sahurda üç bardaktan fazla su tüketimi önerilmemektedir.  Aksi takdirde şişkinliğe sebebşyet verebilir. Su tüketimini de şu şekilde planlamak mümkün; sahurdan önce bir bardak, sahur esnasında ve sonrasında birer bardak su içilmeli.

Ramazan ayında nasıl beslenilmeli

İftarda oruç nasıl açılmalı?

İftarda yemek yemeyi de bir plan üzerine kurulmalı; İftarda orucu bir bardak su ve bir tane hurmayla açmalıyız. Ardından bir kâse çorba içip 5-10 dakika ara vermeliyiz. Bu sırada namaz kılanlar, namaz ibadetlerini yerine getirebilirler. Ara verilmediği takdirde hazımsızlık ve şişkinlik yaşanabilir. Özellikle Ramazanın ilk haftası bu problemlerle karşılaşmak istemeyenler yemek arasını mutlaka vermeli. Aranın ardından yemek başına oturulduğunda yemekler daha yavaş, sakin yenilmeli.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal