İftar Sonrası Şişkinliğe Ne İyi Gelir?

Ramazan ayında başta hızlı yemek yemek olmakla birlikte birçok neden mide kramplarına, hazımsızlığa ve şişkinliğe neden olmaktadır. Peki, şişkinliği geçirmek için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizde…

07.05.2020-12:21 - (Son Güncelleme: 07.05.2020-12:07) İftar Sonrası Şişkinliğe Ne İyi Gelir?

Uzman Diyetisyen Hilal Konak, şişkinliği gidermek için kakule çiğnenebileceğini söyleyerek, konuya ilişkin önemli tavsiyelerde bulundu.

ŞİŞKİNLİĞİ ENGELLEMEK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Sindirim sorunu yaşamamak için ilk olarak yiyecek ve içecekleri çok sıcak tüketmemek gerekir. Çorbalar mutlaka ılık şekilde tüketilmelidir. Çorba tüketiminden sonra 10-15 dakika kadar bekleyip ana yemeğe öyle geçmek, hazımsızlık ve şişkinlik sorunlarının önüne geçecektir.

Besinleri küçük porsiyonlarda, yavaş ve iyice çiğnenerek tüketmek önemlidir. Bu sayede hem tokluk hissi oluşacak hem de besinler daha kolay sindirilecektir. Besinleri doğru şekilde pişirmek çok önemli. Yemekler pişirirken kızartma, kavurma yöntemlerini uygulamamanızda fayda var. En doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırın, haşlama veya buğulamadır.

ŞİŞKİNLİĞE NE İYİ GELİR?

Çorbalara ya da yemeklere eklenen kimyon şişkinliği azaltmada etkili bir baharattır. İftardan 1-2 saat sonra tüketeceğiniz 1 fincan rezene çayı da şişkinliğinizi hafifletecektir. Papatya çayı, nane çayı ve yeşil çay da şişkinliğe iyi gelen bitki çayları arasındadır.

İftardan sonra kakule çayı da içebilir ya da direkt olarak kakulenin kendisini çiğneyebilirsiniz. Kakule, mide krampları, şişkinlik, ağız kokusu, diş ve diş eti problemlerinin giderilmesinde oldukça faydalıdır.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal