İftar sonrası birçok evde tüketilen çay, kiminin midesini rahatlatırken, kimisinde de çeşitli sorunlara neden olabiliyor. Bir bardak çayın içerisine eklenen 5 adet karanfil ise, sağlığa büyük fayda sağlıyor.
Kan şekerinde denge sağlar!
Uzun süre açlık sonrası, iftar sonrası çaya eklenerek tüketilen karanfil bitkisi, sindirim sistemini düzenleyerek bağırsak sağlığını olumlu yönde etkiler. Bir bardak çayın içerisine eklenen 5 adet karanfil, kendi istekleriniz doğrultusunda bu sayıda artış ya da azalış sağlayabilirsiniz. Kan şekerini dengeleyerek iftar sonrası yaşanabilecek şeker yüksekliğini kontrol altında tutabilirsiniz. Ayrıca çay içerisine eklenen karanfil taneleri, düzenli tüketimde kemik sağlığını destekleyebilir.
Karanfilin vücuda sağladığı faydalar!
Karanfilin çay ile tüketiminin faydalarından bahsetmek gerekirse, iftar sonrasında midede yaşanabilecek rahatsızlıkları engeller. Çayın içerisine eklenen karanfil, çeşitli organizmalardan kaynaklanan enfeksiyonlara karşı koruyan antiseptik, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Üstelik diğer bu husus ise yapılan bir çalışmanın gösterdiğine göre karanfil, düzenli kullanımda tümör büyümesini durdurabilir ve kansere karşı savaşabilir.