İftar Sofralarında Ana Yemek Yanına Enfes Bir Pilav Tarifi

İftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti pilav, bir de tereyağında yapılırsa tadından yenmez. Ana yemeklerin yanında doyurucu bir lezzet arıyorsanız mutlaka denemeniz gereken bir tarif..

06.05.2019-15:11 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-14:59)

Her yemeğin yanına yakışan bir tarif arıyorsanız pilav, tam da bu ihtiyacınızı karşılayacaktır. İşte lezzetli mi lezzetli enfes pila tarifi.

PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

Malzemeler; 2 su bardağı pirinç, limon, 3 su bardağı su, arpa şehriye, tuz, tereyağı.

Yapılış aşaması; Pirinci bir kaç defa yıkadıktan sonra son olarak pirincin içerisine su doldurup içerisine bir tatlı kaşığı kadar limon damlattıktan sonra 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra tencerenin içerisinde 1 yemek kaşığı kadar tereyağını eritip bir türk fincanı yarısı kadar arpa şehriyeyi kızartıp üzerine pirinçlerinizi ekleyip çıtır çıtır ses çıkarana kadar kavurun. Kavurma işleminiz bittikten sonra üzerine 3 su bardağı su ilave ettikten sonra suyunu çekmeye bırakın. Yaklaşık 15 dakika kadar bekledikten sonra lezzetine bakıp 10 dakika kadar dinlendirmeye bırakın. Daha sonra iftar sofralarınıza koyabilirisiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal