İETT Metro kaç TL oldu? Zam sonrası İETT Metro ücretleri

Bir süredir İstanbul 'da ulaşıma yapılacak olan zam konusu gündemdeydi ve bu konu ile ilgili yapılan tartışmalar da beraberinde geldi. Bugün yetkililer tarafından yapılan açıklama sonrasında ulaşıma yapılacak zam kararı da açıklandı. Peki yapılan zam sonrasında İstanbul'da metro ile İETT ücretleri ne kadar oldu? İETT ve metro yeni ücretleri ne kadar? İşte detaylar..

06.04.2022-15:30 - (Son Güncelleme: 06.04.2022-15:30) İETT Metro kaç TL oldu? Zam sonrası İETT Metro ücretleri

İETT 'ye yapılacak olan zam konusu son zamanların gündeminde ve en çok konuşulan konuların başında yer almaktadır. Ulaşıma yapılacak olan zam haberleri sosyal medyanın da gündemine oturmuş halde. Bugün yetkililer tarafından yapılan açıklama sonrasında ulaşıma yapılan yeni ücretler de belli oldu. Peki İETT ile metro ücretleri ne kadar oldu? Yapılan zam sonrasında İstanbul 'da metro ve İETT ücretleri ne oldu? sorularının cevapları da oldukça merak uyandırdı. İşte yapılan zam sonrasında metro ve İETT yeni ücret tarifesi..


İstanbulkart yeni ücretleri ne kadar oldu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi 4 Nisan 2022 Pazartesi günü yapılan oturumda çıkan ret kararının üstünden iki gün geçtikten sonra UKOME toplantısını yaptı. Oturum İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olan Can Akın Çağlar başkanlığında toplandı. Yapılan toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından hazırlanan zam teklifi, bu sefer yapılan müzakereler sonrasında revize edildi ve oylamaya sunuldu. Verilen teklifte % 40 civarında zam yapılması önerildi ve sunulan bu öneri katılımcılar tarafından kabul edildi. İstanbul 'da ulaşıma en son 1 Ocak 2022 tarihinde zam yapılmıştı.

Yeni tarifeye göre İstanbul ulaşımının ücretleri ne kadar oldu?

Toplantı sonrasında kabul edilen yeni tarifeye göre İstanbul ulaşımında tam bilet ücreti 5,48 TL 'den 7,67 TL 'ye çıkarıldı ve tam abonman ücreti 430 TL 'den 602 TL 'ye çıkarıldı. Öğrenci abonman ücretleri de 78 TL 'den 109 TL 'ye yükseltildi ve sarı taksi açılış ücreti 7 TL iken yeni tarife ile birlikte 9,8 TL oldu. Taksi kısa mesafe ücretleri 20 TL 'den başlarken yeni tarifeye geçiş yapılması ile birlikte 28 TL oldu. Minibüslerde indi - bindi ücretleri 3,75 TL iken bundan sonra 5,25 TL olarak uygulamaya konuldu.

Okul servislerinde de 0 ila 1 kilometre arası ücretler 396 TL 'den başlarken yeni sistem ile beraber 554 TL 'den başlayacak ve personel servis ücretleri de 211 TL iken 295 TL olarak uygulanacaktır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal