İcra'dan Aldığı Aracın Çalıntı Çıktı! Başına Gelmeyen Kalmadı!

İcra Müdürlüğünün ihalesine katılarak bir araç satın alan Vedat Oğuz, aracını muayeneye götürdüğünde otomobilinin şasesinde oynama olduğunu öğrendi. Yapılan incelemeler sonucunda aracın çalıntı olduğu tespit edildi.

10.12.2021-11:49 - (Son Güncelleme: 10.12.2021-11:49) İcra'dan Aldığı Aracın Çalıntı Çıktı! Başına Gelmeyen Kalmadı!

Batman İcra Müdürlüğünün ihalesine katılarak 4 bin 200 lira değerinde araç satın alan Vedat Oğuz, aracı muayeneye götürdüğünde otomobilin şase numarasında oynama olduğunu öğrenince hayatının şokunu yaşadı. Trafik şube müdürlüğüne yönlendirilerek inceleme altına alınan otomobilin, şasi numarasının araç ruhsat numarasından farklı olduğu belirlendi.


İcra Müdürlüğünün ihalesinden aldığı aracın, şasi ve motor numaralarının çalınan bir otomobile ait olduğu tespit edilince Oğuz, zararlarının tazmini için mahkemeye başvurdu. Mahkeme, aracın şasi ve motor numaralarının ancak uzman kişiler tarafından anlaşılabileceği ifade ederek İcra Müdürlüğünün herhangi bir kusurunun bulunmadığını hükmetti. 

Bu kararı kabul etmeyen Vedat Oğuz, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu. Mahkeme, konuyla ilgili yeniden yargılama yapılmasına karar verdi. 

ÇALINTI OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Yapılan incelemelerin ardından aracın orijinal şasi ve motor numaralarının Diyarbakır’da çalınan bir otomobile ait olduğu belirlenmesi üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği yasal sahibine teslim edilmek üzere aracı muhafaza altına aldığı bildirildi.

MAHKEMEYE BAŞVURDU

Batman İcra Müdürlüğünün ihalesine katılarak satın aldığı 72 AY ... plakalı aracın çalıntı olduğunun tespit edilmesi üzerine Vedat Oğuz, uğradığı zararların tazmini ve aracın maliki olarak kaydının silinmesi talebiyle Bakanlık ve Defterdarlık Muhakemat Müdürlüğü aleyhine Batman 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtı. Mahkeme, davanın kabulüne ve 10 bin 735 TL'nin davalılardan alınarak başvurucuya verilmesine hükmetti.


İCRA MÜDÜRLÜĞÜ KUSURLU BULUNMADI

Mahkemede verilen karar karşı taraflar istinaf yoluna başvurdu. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, tarafların taleplerini inceleyerek araçtaki şasi ve motor numaralarının ancak uzman kişiler tarafından anlaşılabilecek olduğunu ve İcra Müdürlüğünün herhangi bir kusurunun bulunmadığını hükmetti. 

YENİDEN YARGILAMA YAPILMASINA KARAR VERİLDİ

Bu karara itiraz eden Vedat Oğuz, mülkiyet hakkının ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu. Yüksek Mahkeme, Oğuz’un yaptığı başvuruyu inceleyerek mülkiyet hakkının ihlal edildiğine, ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapılması kararını verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal