ICP coin nedir nasıl çalışır? Güvenilir mi geleceği var mı? ICP Coine yatırım yapmak doğru mu? ICP Coin Uzman yorumu

Internet Computer, veri depolamak uygulama geliştirmek ve ağ ile birlikte çalışabilir ve yeni sağlamak için tasarlanan bir projedir. Kripto para piyasasında her geçen gün yeni projeler ortaya çıkarken yatırımcılar da projeler hakkında araştırma yapmaktadır. Bizde yazımızda merak edilen proje hakkındaki detayları paylaştık.

24.07.2022-08:18 - (Son Güncelleme: 24.07.2022-08:18) ICP coin nedir nasıl çalışır? Güvenilir mi geleceği var mı? ICP Coine yatırım yapmak doğru mu? ICP Coin Uzman yorumu

DFINITY, geleneksel BT yığınını ve aracı olmayan ticari bulut hizmetlerini değiştirmek için tasarlanan bir genel blok zinciri ağı olan İnternet Bilgisayar Protokolü’nü (ICP) oluşturan blok zinciri organizasyonudur. Akıllı sözleşmeler kullanarak proje oluşturmayı amaçlayan internet ve web sitelerini barındıran ve ölçeklendiren bununla birlikte finansal sistemlerde de yer alan bir bulut blok zincirdir.

ICP coin nedir?

ICP coin Internet Computer’in yerel tokeni olarak borsada yer almaktadır. Token bununla birlikte  Internet Computer kripto para biriminin adıdır. Ağı güçlendirmek isteyen ve kullanıcıları merkeziyetsiz bir yapıya teşvik etmek isteyen bir proje olarak karşımıza çıkmaktadır. 2022 yılı Mayıs ayında piyasaya sürülen proje için 469.213.710 ICP tokeni basıldı. Kullanıcıları ödüllendirilmek için yeni tokenler oluşturulmaktadır. 

ICP Coin Nedir

Internet Computer nasıl çalışır?

Internet Computer, İnternet Bilgisayar Protokolü (ICP) olarak bilinen, bir çok bilgisayarda yer alan toplu node işlemlerinden oluşmaktadır. Bununla birlikte sistemde her ölçekte ve karmaşıklıkta yer alan uygulamaları destekleyici  tekbir birleşik bilgisayar platformu üretmek için ortaya çıkarılmıştır. Proje merkeziyetsiz bir protokol üzerine inşa edildi. 

Proje ile akıllı sözleşmeler, bireysel uygulamalar veya işlevler olarak ayrılmaktadır. işlev gören hesaplama birimi olarak geçen kutu olarak adlandırılan bir kod birimleri ile sitemi ayırmaktadır. Platformda yer alan son kullanıcılar giriş noktasındaki arıcılık ile kutularla etkileşime girebilmektedir. Platformda kullanıcı deneyimleri günümüzün internet anlayışına benzemektedir.

Geleneksel internet anlayışından farklı olarak merkezi alt yapıya güvenen bir sistemi bulunmaktadır. Bununla birlikte doğrudan bir şekilde zincir üzerinde yer alan uygulamaları ve verileri barındırarak kullanıcılara sunacaktır. Temel katmanında, bir veri merkezleri ağı olarak karşımıza çıkan ICP protokolünü çalıştıran node’ları başlatabilmektedir. Node’ler kullanıcıların deneyimleri olarak deneyimleri olarak görülmektedir. Etkileşime girebilecekleri yazılımlar ile alt ağları ortaya çıkarmaktadır.

ICP Nereden Alınır

ICP coin nasıl alınır?

Çok az piyasada işlem gören Internet Computer, yatırımcılar tarafından merak edilmektedir. Projeye yatırım yapacak olan kişilerin öncelikle satın alma işlemi yapacağı borsalara üye olması gerekmektedir.  Internet Computer, Binance, OKX, Bitget, BTCEX borsalarından işlem görmektedir.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal