İçişleri Bakanlığı harekete geçti: Evlilik için artık zorunlu olacak

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararla, yabancı uyrukluların evlilik işlemlerine ilişkin yeni bir adım atıldı.

27.06.2024-12:49 - (Son Güncelleme: 27.06.2024-17:16) İçişleri Bakanlığı harekete geçti: Evlilik için artık zorunlu olacak

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye'de evlenmek isteyen yabancı uyruklular için yeni düzenlemeler getirdi. Buna göre, Türkiye'ye yerleşmek isteyen yabancıların evlilik yoluyla ikamet izni almasını zorlaştıracak önlemler alındı.

Evlilik için artık zorunlu olacak

Haber7’de yer alan habere göre; Son yıllarda Türkiye'ye yerleşmek isteyen yabancı sayısındaki artış üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarıyla evlenerek ikamet izni almanın istismar edilmesini önlemek amacıyla yeni kurallar getirdi. Artık evlenmek isteyen yabancıların Türkiye'de yasal olarak kalış haklarına sahip olmaları gerekecek.

İçişleri Bakanlığı harekete geçti: Evlilik için artık zorunlu olacak

Evlendirme memurluklarına gönderilen yazıda, yabancıların evlenme başvurusu yapmadan önce geçerli bir pasaport veya pasaport yerine geçen belgeyle birlikte Türkiye'de yasal olarak kalış haklarının bulunması şartı getirildi. Yasal kalış hakkı olmayan yabancıların evlenme başvuruları artık kabul edilmeyecek.

Bu yeni düzenleme, kamu düzeninin korunması ve düzensiz göçle mücadelenin güçlendirilmesi amacıyla hayata geçirildi. Türkiye'de ikamet etmek için evlilik yoluyla başvuran yabancılar için denetimlerin sıkılaştırılması ve kontrollerin artırılması öngörülüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal