İçişleri Bakanı Yerlikaya operasyonu açıkladı: 4 suç örgütü lideri yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası uyuşturucu ticareti ve dört ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen "Kuyu-4" operasyonlarında, örgüt liderleri Mert (Orhan) Ünğan, İbrahim Kurtar, Aydın Razaki ve Recep Özyıldız'ın yakalandığını açıkladı. Operasyonlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

08.06.2024-11:36 - (Son Güncelleme: 08.06.2024-17:23) İçişleri Bakanı Yerlikaya operasyonu açıkladı: 4 suç örgütü lideri yakalandı!

İstanbul merkezli olarak Ankara, Diyarbakır, Kilis, Muğla, Mersin, Antalya, Kocaeli, Hakkari, Mardin, Van ve Balıkesir'de düzenlenen operasyonlarda, uluslararası uyuşturucu ticareti yapan ve organize suç örgütlerine liderlik eden 62 şüpheli yakalandı.

Suç Örgütlerinin Detayları

Mert (Orhan) Ünğan ve Örgütü

Mert (Orhan) Ünğan'ın liderliğindeki suç örgütü, Orta Doğu, Güney Amerika ve Balkan ülkelerinden Türkiye'ye ve Avrupa ülkelerine kokain, eroin ve skunk naklettikleri tespit edildi. Örgüt yöneticileri E.D, A.N, S.İ, E.Ş, L.T, Ö.A, T.A, M.A.A ve İ.A, 2 ton 457 kilogram uyuşturucu maddeden sorumlu bulundu ve suç gelirlerini çeşitli sektörlerde akladıkları belirlendi.

İbrahim Kurtar ve "Kurtar" Grubu

İbrahim Kurtar'ın liderliğindeki suç örgütü, özellikle Avrupa ülkelerine yönelik eroin sevkiyatlarında faaliyet gösterdi. Rusya ve Hollanda'da ele geçirilen 372 kilogram eroinden sorumlu olan örgütün yöneticileri S.K, Z.K, E.P, M.T ve M.T'nin saha operasyonlarında aktif rol aldığı anlaşıldı.

Aydın Razaki ve Örgütü

Aydın Razaki'nin liderliğindeki örgüt, Orta Doğu'dan temin edilen eroini Avrupa ülkelerine, Güney Amerika'dan kokaini Avrupa ülkelerine ve Avrupa'dan ekstaziyi Türkiye'ye sevk etmekteydi. Örgüt, İran ve Polonya'da ele geçirilen toplam 490 kilogram eroin ve Türkiye'de ele geçirilen 100 bin ekstazi sevkiyatından sorumlu bulundu.

Recep Özyıldız ve Örgütü

Recep Özyıldız'ın liderliğindeki suç örgütü, Türkiye'de yapılan bir operasyonda ele geçirilen 51 kilogram eroinden sorumlu olduğu tespit edildi.

Operasyonların Başarısı ve Yakalanan Malvarlıkları

Operasyonlar sonucu toplam değeri 11 milyar lira olan 200 taşınmaz malvarlığı, 85 motorlu araç, 30 şirkete ait ortaklık payları ve şüphelilerin tüm bankacılık varlıklarına el konuldu. Ayrıca, 13 ruhsatsız tabanca, bir ruhsatsız tüfek, üç para sayma makinesi, çok miktarda döviz, Türk lirası, altın ve ziynet eşyası ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya'dan Açıklama

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ister uluslararası olsun, ister ulusal olsun ülkemizi zehir tacirlerinden temizlemeye kesinlikle kararlıyız. Zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız aralıksız devam edecek. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlara ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal