İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Yenidoğan Çetesi Soruşturması Açıklaması

Bakan Yerlikaya, İstanbul'daki yenidoğan çetesi soruşturması hakkında önemli bilgiler paylaştı.

18.10.2024-22:56 - (Son Güncelleme: 18.10.2024-23:15) İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Yenidoğan Çetesi Soruşturması Açıklaması

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Yenidoğan Çetesi Hakkında Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da yürütülen "yenidoğan çetesi" soruşturması ile ilgili kritik bilgiler sundu. Yerlikaya, "Haksız kazanç elde etmek amacıyla cennet kokulu bebeklerimizin hayatını hiçe sayarak hareket eden 47 şüpheli hakkında 16.10.2024 tarihinde iddianame hazırlanmış, bunlardan 22'si tutuklu durumda ve yargılama süreci sürdürülebilir bir şekilde devam etmektedir," dedi.

Olayın Başlangıcı ve Soruşturma Süreci

Bakan Yerlikaya, Tekirdağ'da düzenlenen "Türkiye'nin Huzuru" toplantısının ardından soruşturma sürecine değinerek, CİMER'e yapılan ihbar ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün bildirimleri sonucunda, 21 Mayıs 2023 tarihinde Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ayrıca, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 20 Haziran 2023 tarihinden itibaren kapsamlı bir proje çalışması yürüttüğünü ifade etti.

Bakanlıkların Ortak Çalışması

Yerlikaya, "İçişleri Bakanlığımızın yanısıra Sağlık ve Adalet Bakanlıklarımızla birlikte yürütülen bu ortak çalışma neticesinde yapılan soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle devam ettiğini" belirtti. Konunun artık yargıya intikal ettiğini vurgulayan Yerlikaya, "Yüce milletimiz adına alınacak kararların ne olacağını göreceğiz. Bu tür olayların, suçların tekrar etmemesi en büyük temennimizdir," şeklinde konuştu. Bakan, konunun gelişmeleri ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nın da kısa süre önce açıklama yaptığını aktardı.']

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya (sol 2), Tekirdağ programı kapsamında bir otelde düzenlenen...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya (sol 2), Tekirdağ programı kapsamında bir otelde düzenlenen "Türkiye'nin Huzuru" toplantısının ardından İstanbul'daki "yenidoğan çetesi" soruşturmasına ilişkin açıklama yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal