Özellikle hafta sonu kahvaltılarının gözdesi olan pankeki içi çikolatalı yapmak mümkün. İçi çikolatalı pankeki oldukça seveceksiniz! Hafta sonu kahvaltısı için muhakkak denemeniz gereken bu tarif, oldukça pratik ve çok lezzetli. Pratik tarif arayanların kurtarıcısı olan içi çikolatalı pankek tarifi...
MALZEMELER
1 yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 paket kabartma tozu
İÇİNE
Sürülebilir herhangi bir çikolata
TAVAYA
Azcık sıvı yağ
YAPILIŞI
Öncelikle karıştırmak için kaba yumurta, şeker, süt, un, kabartma tozunu alıp güzelce çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde ettiğiniz hamurdan bir kepçe alın, çok az yağ ile ısıttığınız tavanın ortasına dökün. 1-2 dk pişince ortasına bir kaşık çikolata koyun ve hafif yayın. Koyduğunuz çikolatanın üstünü biraz daha hamur harcı alarak kapatın. Altı pişince spatula ile ters çevirin ve diğer tarafını pişirin. Çevirdiğiniz bu tarafı hemen pişeceği için çok bekletmeyin. Ardından pişirdiğiniz pankeki servis tabağına koyun. Şimdiden afiyet olsun.