İBB'nin verdiği İstanbulkart'la faizsiz kredi nasıl çekilir? Telefonlara SMS olarak gelen faizsiz kredi gerçek mi? İBB'nin verdiği faizsiz krediye nasıl başvurulur?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçen günlerde 'Destek Avans' uygulamasını hayata geçirdiklerini söylemişti. Söz konusu uygulamayla vatandaşların İstanbulkartlarına 1200 TL'yi bulan para ödemesi yapılacak. Birçok alanda kullanılabilecek paranın geri ödemesinde ise hiçbir faiz işlemi uygulanmayacak. Peki, İBB faizsiz kredi başvuru nasıl yapılır? İBB İstanbulkart faizsiz kredi kimlere verilecek? İşte detaylar...

22.07.2022-15:38 - (Son Güncelleme: 22.07.2022-15:38)

'Destek Avans' kampanyasından yalnızca İstanbulkart'ı ile TCKN bilgisini eşleştiren vatandaşlar faydalanabilecek. Söz konusu eşleştirme işlemi İBB'nin resmi internet sitesi üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Kampanya başvuruları yalnızca Belbim'e ait kanallardan yönlendirme yapılan denizbank kanallarından yapılabiliyor.

Ekrem İmamoğlu 1200 TL kredi müjdesini vermişti

'Destek Avans' kampanyasıyla ilgili açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, "Son baharın gelişi ve okulların açılmasıyla birlikte aile bütçelerinin zorlandığı günler yaşıyoruz. Bu sıkışık dönemde ihtiyaç sahiplerinin nefes almalarını sağlayacak bir iş birliği gerçekleştirdik. 600 ya da 1200 lira avans kullanabileceğiniz ve kullandığınız miktarı herhangi bir faiz ve masraf olmaksızın 100 liralık aylık taksitlerle geri ödeyebileceğiniz bir sistem geliştirdik. ”Destek Avans” adını verdiğimiz bu uygulamayla alacağınız avans İstanbulkart'ınıza yatacak ve ulaşım başta olmak üzere İstanbulkart'ın geçtiği her yerde ve Halk Bakkal'larda kullanabileceksiniz. İstanbul'da ihtiyaç sahipleri bir parça rahat nefes alsın. Hiç kimse ekonomik zorluklar karşısında kendini çaresiz hissetmesin. Özlemimiz bu, gayretimiz bunun için." sözlerini kullanmıştı.

 ibb faizsiz kredi

İBB Destek Avans başvuru şartları nelerdir?

Kampanya başvuruları yalnızca Belbim'e ait kanallardan yönlendirme yapılan Denizbank kanallarından yapılıyor. 

Kampanyadan yalnızca İstanbulkart'ı ile T.C kimlik numarasını eşleştiren vatandaşlar yararlanabiliyor.

Kampanyadaki sıfır faizli 1200 TL kredi tutarı kişinin seçtiği İstanbulkartı'na aktarılacak. Avantajlı faiz oranıyla kullanılabilen krediler de DenizBank hesabına yapılacaktır.

İstanbulkarta yüklenen kredi bakiyesini, İstanbul içinde toplu ulaşım araçlarına ek olarak ; CarrefourSA, A101, Migros, BİM ve Şok Marketler, İstanbulkart'ın geçtiği iş bankası pos cihazlarının olduğu işyerlerinde, Multinet ödeme noktaları Halk Bakkal BiTaksi, Getir uygulamaları, Beltur, BNB (bisiklet ), iTaksi, İBB Sosyal Tesisler, Hamidiye Su Otomatları, Matik Otomatlar, İsper ve İspark gibi sosyal alanlardaki harcama ve ödeme işlemlerinde kullanılabilecek.

Başvuru sonuçları SMS'le iletilecek

Başvurusu onaylanan kişiler, kredilerine en yakın DenizBank şubesinde alabilecek. Söz konusu kredi işlemleri için hiçbir tahsis ücreti istenmeyeceği gibi, hayat sigortası zorunluluğu da bulunmamakta.

Kampanya kapsamında 12 ay vade ile 1.200 TL sıfır faizli kredi imkanı sunulacak. Söz konusu vade ve tutar dışında bir kullanım yapılmasına izin verilmeyecektir.

 ibb faizsiz kredi

Onaylanan kredi tutarı İstanbulkarta talimat oluşturacaktır. Bu talimatı kullanabilmek için telefonunuzu herhangi bir Biletmatik cihazına, otobüslerde bulunan ödeme cihazlarına, İstanbulkart geçerli olan ödeme noktalarına dokundurmanız yeterli.

İBB'nin başlattığı Sıfır Faizli Kredi Kampanyasından yararlanmak isteyenlerin DenizBank hesabı açtırmaları yeterli olacaktır.

Kredi Kartı ve Taksitli Nakit Avans kampanyası ile ilgili koşullara DenizBank başvuru sayfasında ulaşabilirsiniz. İstanbulkart kullanıcıları kullanım şartlarını yerine getirmesi ve DenizBank tarafından uygun bulunması halinde 500TL'ye kadar Sıfır Faizli Taksitli Nakit Avans avantajından da faydalanabilecektir. DenizBank kampanyanın koşullarını değiştirme veya kampanyayı değiştirme hakkına sahiptir. Kredi kartı kampanyasında başvurusu onaylanan kart müşterilerine kartın onaylamasının ertesi iş gün itibariyle, kampanya süresince 1 kez kredi kartı limitleri üzerinden kullanabilecekleri faizsiz 500 TL 5 ay vadeli faizsiz taksitli nakit avans kullanma hakkı tanımlanacaktır. Tanım tarihten itibaren 90 gün içerisinde müşterimiz faizsiz, 500 TL ve 5 ay vadeli faizsiz Taksitli Nakit Avans hakkını Denizbank kanallarından Taksitli Nakit Avans menüsüne giriş yaparak kullanabilecektir.

Kampanyayla ilgili detaylı bilgilere ALO153, İstanbulkart Başvuru Merkezleri ve bütün DenizBank şubeleri ile 0850 222 0 800'den ulaşabilirsiniz.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal