İBB'den öğrenciler ve sınav görevlileri için müjde: Pazar günü ücretsiz ulaşım imkanı

İstanbul'da yaşayan öğrenciler ve sınav görevlileri için sevindirici bir haber geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (2024-YDUS) girecek olan öğrencilere ve sınav görevlilerine pazar günü toplu ulaşımı ücretsiz olarak kullanma imkanı sunacak.

31.05.2024-14:04 - (Son Güncelleme: 31.05.2024-15:44) İBB'den öğrenciler ve sınav görevlileri için müjde: Pazar günü ücretsiz ulaşım imkanı

İstanbul'da eğitim hayatında önemli bir adım atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (2024-YDUS) girecek olan öğrenciler ile sınav görevlilerine pazar günü toplu ulaşımı ücretsiz olarak kullanma imkanı sunuyor. Bu uygulama, öğrencilerin ve sınav görevlilerinin sınav stresini azaltmayı, konsantrasyonlarını artırmayı ve sınav günü ulaşım sorunlarını minimum seviyeye indirmeyi hedefliyor.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, İstanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçlarında geçerli olacak olan bu uygulama, öğrencilerin ve sınav görevlilerinin sınav günü rahatça ulaşım sağlamalarını amaçlıyor. Ücretsiz ulaşımdan faydalanmak isteyen öğrencilerin ve sınav görevlilerinin sınav belgelerini veya görevli belgelerini göstermeleri yeterli olacak.

Sınavın başlama saatinden 2 saat öncesinden itibaren başlayacak olan ücretsiz ulaşım hizmeti, sınavın bitiş saatinden 2 saat sonrasına kadar devam edecek. Bu sayede öğrenciler sınav merkezlerine rahatlıkla ulaşabilecek ve sınav sonrasında da evlerine güvenli bir şekilde dönebilecekler.

Sınava özel tedbirler alınacak

Öğrencilerin sınav günü konsantrasyonunu korumak için İBB Zabıta Daire Başkanlığı, gürültü şikayetlerine anında müdahale edecek ve dikkati dağıtacak herhangi bir çalışmanın önüne geçecek. Ayrıca, tüm şantiyelerin iş programları sınav saatine göre düzenlenecek ve gürültü seviyeleri minimuma indirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu önemli adımı, öğrencilere ve sınav görevlilerine destek olmayı ve onların sınav günü ulaşım sorunlarını çözmeyi amaçlıyor. Bu uygulama ile İBB, eğitim hayatının her aşamasında öğrencilere verdiği destek ve önemi bir kez daha gösteriyor.

Ayrıca, İETT ve Şehir Hatları gibi ulaşım hizmeti sunan kuruluşlar da sınav günü ek seferler düzenleyerek öğrencilere ve sınav görevlilerine yardımcı olacaklar. Avrupa ve Anadolu Yakası'nda ek seferlerin yanı sıra, sabahın erken saatlerinde özel seferler düzenlenecek ve sınav merkezlerine ulaşım kolaylaştırılacak.




Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal