Hz. Muhammed'in doğum tarihi nedir? Hz. Muhammed ne zaman doğdu? Hz. Muhammed'in doğumunda gerçekleşen mucizeler ve doğum tarihi

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğum tarihi Müslümanlar tarafından merak edilmektedir. Hz. Muhammed'in doğduğunda bazı mucize olaylar gerçekleşti. Bu mucize olaylar nelerdir? Hz. Muhammed ne zaman, nerede doğdu?

20.04.2022-16:41 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-16:41) Hz. Muhammed'in doğum tarihi nedir? Hz. Muhammed ne zaman doğdu? Hz. Muhammed'in doğumunda gerçekleşen mucizeler ve doğum tarihi

Müslümanlar, Hz. Muhammed (sav) doğumunu ve doğduğunda gerçekleşen mucizeleri merak etmektedirler. İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed'in ne zaman doğduğu merak edilmektedir.

Hz. Muhammed (sav) ne zaman doğdu?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav), 571 senesi, Fil yılında, 12 Rebiyülevvel (20 Nisan) Pazartesi gecesi sabaha karşı Mekke'de doğmuştur. Peygamberimiz, babasından miras kalan 'Haşimoğulları Mahallesinde' dünyaya gelmiştir. Fil vakası Hz. Muhammed'in doğumundan 52 gün önce gerçekleşmişti.

Peygamberimizin dedesi olan Abdulmuttalib, torunu doğduğunda büyük bir sevinç yaşadı. Torununun adını soranlara şöyle dedi:

'Torunuma Muhammed ismini verdim. Dilerim ki, gökte Hak, yeryüzünde halk, O'nu hayırla yad etsinler' dedi. Hz. Muhammed (sav)'in annesi Amine ise oğluna 'Ahmed' ismini verdi. Muhammed adının anlamı, çok çok övülüp sena edilen, Ahmed isminin anlamı ise, Cenab-ı Hakk'ı yüce sıfatları ile öven, hamdeden kimse anlamına gelmektedir.

Hz. Muhammed'in doğumu

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed doğduğunda gerçekleşen mucizeler nelerdir?

İslam alimleri, Hz. Muhammed (sav) doğduğu gece bazı mucize olayların yaşandığını belirtmektedir. O gece, İran hükümdarı Medayin şehrindeki sarayında 14 sütunun yıkılması, İran'da Istahrabat şehrinde bin yıl yanan ateşin sönmesi, Save gölünün batması, bin yıl kurumuş olan Semave deresi taşmıştır. Mecusilerin büyük alimi Mübidan o gece bir rüya görmüş ve Kabe'de ki putların yıkıldığını görmüştür. O'nun doğumu ile dünyada süren cehalet, küfür ateşi sönmüş ve putperestlik yıkılmıştır.

Hz. Muhammed'in doğum tarihi nedir?

Milattan sonra 571 yılında, Rebiyülevvel (20 Nisan) Pazartesi gecesi sabah karşı Mekke'de dünyaya gelmiştir.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal