Hulusi Akar’dan erken terhis ile ilgili açıklama

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık iki deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konuyla ilgili olarak “Depremin etkilediği bölgelerde ikamet eden veya ailesi buralarda yaşayan 10 bin 900 er, erbaş ve personele sıla izni verdik" ifadelerini kullandı.

17.02.2023-15:47 - (Son Güncelleme: 17.02.2023-17:53) Hulusi Akar’dan erken terhis ile ilgili açıklama

Kahramanmaraş’ın Pazar ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerin 12’inci gününde açıklama yapan Bakan Akar, "Depremin etkilediği bölgelerde ikamet eden veya ailesi buralarda yaşayan 10 bin 900 er, erbaş ve personele sıla izni verdik" dedi.

Erken terhis söz konusu değil

"Erken terhisin söz konusu olmadığını belirten Bakan Akar, “On ilde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 2 Mart ve 6 Nisan 2023 celp dönemlerinde silahaltına alınması planlanan er statüsündeki yükümlünün sevkini 4 Mayıs 2023 celbine kadar erteledik.” şeklinde konuştu.

Terhis söz konusu değil

Ayrıca Bakan Akar, Depremin etkilediği bölgelerde ikamet eden veya ailesi buralarda yaşayan 10 bin 900 er, erbaş ve personele sıla izni verildiğini belirterek “Terhislerin erkene alınacağına yönelik özellikle sosyal medyada yer alan iddialar gerçek değil. Erken terhis söz konusu değil. Bizim terörle mücadelemiz, hudut güvenliği faaliyetlerimiz, semalarda, denizlerde, yurt dışındaki görevlerimiz aksaksız eksiz devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal