Hükümet, İstanbul'daki Taksi Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti!

AK Parti yönetimi İstanbul'da yıllardır büyük sorun haline gelen ve çözülemeyen taksi sorununa karşı adım atmaya hazırlanıyor.

28.08.2024-15:23 - (Son Güncelleme: 28.08.2024-15:23) Hükümet, İstanbul'daki Taksi Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti!

Bloomberg'in haberine göre, Hükümet İstanbul'da yıllardır süren taksi sorununu çözmeye yönelik adım atmaya hazırlanıyor. AK Parti yönetimi İstanbul'da yaşanan taksi sıkıntısını, taksi sayısını arttırarak çözme hedefinde.

Taksi Sayısı Yüzde 73 Artacak

Yetkililerden alınan bilgilere göre, AK Parti yönetimi İstanbul'daki taksi sayısını yüzde 73 oranında arttırarak taksi sayısını yaklaşık 32 bine çıkaracak olan yasa teklifi üzerinde çalışıyor. 16 milyon nüfusa sahip İstanbul'da şu anda 861 kişiye sadece 1 taksi düşüyor. Yasa teklifi kabul edilip yürürlüğe girdiği takdirde her 500 kişiye 1 taksi düşecek.

Taksi

İstanbul'un Çilesi ''Taksi Sorunu''

Taksi sorunu İstanbul'da uzun yıllardır devam eden ve bir türlü kesin olarak çözülemeyen bir sorundu. 16 milyon kişinin yaşadığı İstanbul'da taksicilerin, güzergah seçmesi, turistleri alması ve turistlerden fazla ücret talep etmesi gibi birçok sorun ve şikayet var. 2023 yılında belediye taksiler hakkında yaklaşık 72 bin şikayet aldı. 

İmamoğlu'ndan Açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul’daki taksi sorununun çözümünde önemli bir adım atıyoruz. Tüm paydaşlarla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda hem taksi sayısını arttırmaya hem de yeni taksi sistemini hayata geçirmeye az kaldı. Yarınki UKOME toplantısında tüm İstanbul için hayırlı kararlar çıkacağını ümit ediyorum." ifadesini kullandı. 

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal