Hollanda'da Türk İşçi Göçü'nün Anısına Fotoğraf Sergisi

Lahey'de açılan '60 Yıl, 60 Hikaye' sergisi, Türk işçi göçünün 60 yıllık hikayesini aktarıyor.

24.10.2024-00:16 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-00:16) Hollanda'da Türk İşçi Göçü'nün Anısına Fotoğraf Sergisi

Hollanda'da, Türk İşçi Göçünün 60 Yılı Kutlanıyor

Hollanda'nın idari başkenti Lahey, Türk işçi göçünün 60. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "60 Yıl, 60 Hikaye" adlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

İş Gücü Anlaşması'nın Anısına

19 Ağustos 1964'te imzalanan Türkiye-Hollanda İş Gücü Anlaşması'nın 60. yılı kapsamında, Atlas Kültür Merkezi tarafından Lahey Belediye binasında gerçekleştirilen sergi büyük ilgi gördü.

Açılışta Dikkat Çeken Vurgu

Açılışta Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Hollanda Başbakanı Dick Schoof ve Dışişleri Bakanı Caspar Veldkamp'ın Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi üzerindeki terör saldırısını kınadıkları mesajlarını iletti. Ünal, iki ülke arasındaki tarihi dostluğa dikkat çekerek, 1924 yılındaki Dostluk Antlaşması'nın 100. yılını da kutladıklarını bildirdi.

Türk Toplumunun Başarıları

Ünal, Türk işçilerin 60 yıl önceki umut dolu başlangıçlarından bugüne kadar ulaştıkları başarıları vurgulayarak, "Bugün 25 bin işveren konumundalar. Her alanda aktif rol alıyorlar," dedi.

Hikayelerini Paylaştılar

Açılışta yer alan Lahey Belediye Başkanı Jan van Zanen, serginin düzenlenmesinde emeği geçen Şahin Yıldırım ve Türk toplumu hakkında da olumlu görüşlerini paylaştı. Yıldırım, "60 Yıl 60 Hikaye" kitabında 30 Türk ve 30 Hollandalı işçinin hikayesini derledi. Ayrıca, bir Türk işçinin oğlunun, babasının hayalini gerçekleştirerek öğretmen olmasını örnek gösterdi.

Kültürel Kaynaşma

Kitapta yer alan Hollandalı Jenny van Dalen, Türk kültürüyle olan etkileşiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türk toplumunun Hollanda'ya entegrasyon sürecinde yaşanan zorlukların nedenlerini anladığını belirtti.

Sergide, 60 kişiye ait profesyonel portreler, dönemine ait siyah beyaz fotoğraflar, belgeler ve objeler de sergilenecek.

Hollanda'ya Türk işçi göçünün 60'ıncı yılı kapsamında Atlas Kültür Merkezi tarafından düzenlenen...

Hollanda'ya Türk işçi göçünün 60'ıncı yılı kapsamında Atlas Kültür Merkezi tarafından düzenlenen "60 Yıl, 60 Hikaye" fotoğraf sergisi, Lahey'de açıldı. Atlas Kültür Merkezi kurucusu Şahin Yıldırım (sol 1) Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal (sağ 2) ve Lahey Belediye Başkanı Jan van Zanen'e (sol 2) yazarı olduğu ve "60 Yıl 60 Hikaye" kitabını takdim etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal