Hızlı tren projesinde sona doğru: 78 dakikadan 45 dakikaya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Saray-Kırklareli Yolu ve Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi hakkında yaptığı açıklamada, "Halkalı – Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi’nin Çerkezköy-Kapıkule kesimini gelecek yıl, geri kalan kesimi de 2026’nın sonuna doğru açmış olacağız" dedi.

17.08.2024-17:33 - (Son Güncelleme: 17.08.2024-17:33) Hızlı tren projesinde sona doğru: 78 dakikadan 45 dakikaya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Saray-Kırklareli Yolu'nda devam eden yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek, projede gelinen son durumu değerlendirdi. Yaklaşık 4 milyar liralık proje bedeliyle yürütülen 71,1 kilometrelik yolun 33,1 kilometrelik kısmını bölünmüş yol standardında tamamlayarak trafiğe açtıklarını hatırlatan Uraloğlu, yıl sonuna kadar bu yolun 4 kilometrelik bölümünü daha bitirerek trafiğe açmayı hedeflediklerini belirtti.

Hızlı tren projesinde sona doğru

Hürriyet’te yer alan habere göre; Bakan Uraloğlu, Saray-Kırklareli Yolu'nun Kırklareli'ni Saray üzerinden Tekirdağ ve İstanbul'a bağlayan önemli bir güzergah olduğunu vurguladı. Başlangıçta 28 kilometrelik kısmı bölünmüş yol olarak planlanan yolun, Kırklareli'nin hızlı gelişme potansiyeli göz önünde bulundurularak tamamının bölünmüş yol standardında yapılmasına karar verildiğini söyledi. Bu kararın geçtiğimiz yılın sonuna doğru alındığını ifade eden Uraloğlu, yolun tamamlanmasıyla zamandan ve yakıttan yıllık toplam 868 milyon lira tasarruf sağlanacağını belirtti.

Hızlı tren projesinde sona doğru: 78 dakikadan 45 dakikaya düşecek

78 dakikadan 45 dakikaya düşecek

Projeyle ilgili olarak, yolun ilçe ve köy geçişlerini rahatlatacağını, transit ve yerel trafiği düzenleyeceğini kaydeden Uraloğlu, yıllık 13 bin 100 ton karbon emisyonunun azaltılacağını ve yolculuk süresinin 78 dakikadan 45 dakikaya indirileceğini açıkladı.

Ayrıca, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın da önemli bir aşamaya geldiğini belirten Bakan Uraloğlu, hattın 153 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule kesiminin 2025 yılı Ağustos ayında tamamlanacağını, geri kalan kesimin ise 2026 yılının sonunda hizmete açılacağını duyurdu. Bu proje tamamlandığında, Halkalı-Kapıkule arasındaki yolcu seyahat süresinin 4 saatten 1 saat 30 dakikaya, yük taşıma süresinin ise 8 saat 30 dakikadan 3 saat 30 dakikaya düşeceğini ve yük ile yolcu taşımacılığının en az 4 kat artacağını ifade etti.

Uraloğlu, bu projelerin Kırklareli, bölge ve Türkiye için büyük önem taşıdığını belirterek, Ak Parti hükümeti ve Cumhur İttifakı olarak bu tür hizmetleri vatandaşlara sunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal