Hizbullah, Lübnan sınırındaki İsrail kayıplarını duyurdu!

Hizbullah Örgütü, 8 Temmuz'dan bu yana Lübnan sınırında verilen İsrail kayıplarını ve ağır darbeler aldığını duyurdu. İşte İsrail-Filistin savaşındaki son durumlar…

01.11.2023-17:17 - (Son Güncelleme: 01.11.2023-18:13)

Lübnan'daki Hizbullah Örgütü, ülkenin güney sınırında gerçekleşen operasyonlarda toplam 120 İsrail askerini vurduklarını, 9 tankı imha ettiklerini ve bir insansız hava aracını düşürdüklerini duyurdu. 

Hizbullah'a yakın Lübnan'daki al-Manar tv, İsrail ordusuyla yaşanan 23 günlük çatışmalara dair bilgilerin bulunduğu bir infografik yayımladı.

Bu habere göre Hizbullah, 8 Ekim'den itibaren İsrail'e yönelik tam 105 saldırı düzenledi. Saldırılarda, istihbarat, iletişim, sinyal bozucu sistemler ve 33 radarı hedef aldı. Hizbullah tarafından askerleri taşıyan iki araç, iki Hummer ve 9 tank imha edilirken, 120 İsrail askeri hedef alındı. 105 askeri bölge vurulurken, 69 iletişim sistemi yok edildi, 140 güvenlik kamerası ve 17 sinyal bozucu sistem de imha edildi.

Operasyonlar sayesinde bir insansız hava aracının düşürüldüğü, İsrail'in kuzeyindeki Yahudilere ait 28 yerleşim bölgesi boşaltıldığı ve 65 bin yerleşimci, işgal altındaki iç bölgelere gitmek zorunda bırakıldığı duyuruldu.

İsrail-Filistin çatışmasındaki son durum

14:07 Filistin Haber Ajansı: İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nı bombalaması sonucu onlarca kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 11 binden fazla yeri vurduğunu bildirdi

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi genelinde 11 binden fazla yerin vurulduğu aktarıldı.

Vurulan hedeflerin Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları'na ait askeri noktalar olduğu öne sürüldü.

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da 3 filistinliyi öldürdü

İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'da düzenledikleri baskınlarda biri engelli 3 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu: gazze'deki çatışmalarda 9 asker öldü, 4'ü ağır yaralandı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki kayıplarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada ayrıca Gazze'nin kuzeyindeki çatışmalarda 9 İsrail askerinin öldüğü ifade edilirken, öldürülen askerlerin isimlerinin yayımlandığı bildirildi.

Ayrıca çatışmalarda 4 İsrail askerinin de ağır yaralandığı aktarıldı.

Filistin Gazeteciler Sendikasının Facebook sayfasından yapılan açıklamada da, 7 Ekim sonrasında İsrail’in saldırıları sonucunda 25 Filistinli gazeteci ve 13 medya çalışanının hayatını kaybettiği kaydedildi.

En az 35 gazetecinin evinin bombardımana maruz kaldığı belirtilen açıklamada, söz konusu gazetecilerin onlarca yakınının öldüğü kaydedildi. Sendika ayrıca, bu saldırılarda eşi ve iki çocuğu öldürülen Al Jazeera çalışanı gazeteci Vail Dahduh'un evinin bombalanması olayının maksatlı olduğunu da vurguladı. İsrail'in sistemli bir siyaset güderek Filistinli gazetecileri hedef aldığına işaret edilen açıklamada, 2000 yılından 7 Ekim'e kadar İsrail ordusunun 55 Filistinli gazeteciyi öldürdüğü bilgisi de geçti.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal