Hırvatistan'da 11. Türk Filmleri Haftası Başladı

Zagreb'de düzenlenen Türk Filmleri Haftası, sinemanın kültürel köprü işlevini sergilemek amacıyla başladı.

22.10.2024-00:20 - (Son Güncelleme: 22.10.2024-00:20) Hırvatistan'da 11. Türk Filmleri Haftası Başladı

Hırvatistan'da 11. Türk Filmleri Haftası Başladı

Hırvat-Türk Dostluk Derneği (HTUP) tarafından düzenlenen 11. Türk Filmleri Haftası, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de kapılarını açtı.

Etkinliğin Detayları

Hırvatistan Kültür Bakanlığı'nın himayesindeki bu etkinlik, Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliği ve Zagreb Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Etkinlik, Türk spor tarihinin efsanevi ismi Naim Süleymanoğlu'nun hayatını anlatan Özer Feyzioğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" filmiyle başladı.

Büyükelçi ve Başkanın Açıklamaları

Açılışta söz alan Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Nurdan Erpulat Altuntaş, sinemanın anlatım gücünün dil ve sınırları aştığını ifade etti. Filmlerin farklı bakış açılarına, geleneklere ve değerlere erişim sağladığını belirterek empatiyi artırma konusundaki rolüne dikkat çekti.

HTUP Başkanı Goran Beus Richembergh ise Türk film endüstrisinin uluslararası alandaki başarısını Hırvat seyircisine tanıtarak, "İki ülkeyi ve kültürü bir araya getiren bir derneğiz," diyerek etkinliğin amacını vurguladı.

Gösterim Programı

Hafta boyunca 26 Ekim'e kadar toplam 5 film ve 2 belgesel sinemaseverlerle buluşacak. Etkinlik kapsamında daha önce ödül almış birçok film ücretsiz olarak izlenebilecek, Türkçe olarak gösterilen filmler Hırvatça ve İngilizce altyazılarla sunulacak.

Hırvat-Türk Dostluk Derneğince (HTUP) 11'incisi düzenlenen Türk Filmleri Haftası, Hırvatistan'ın...

Hırvat-Türk Dostluk Derneğince (HTUP) 11'incisi düzenlenen Türk Filmleri Haftası, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal