Jahuar, bir Hindu geleneği ve özellikle Hint Alt Kıtasının bazı bölgelerinde kadınlar ile çocuklar tarafından uygulanıyor. M.S 7. Yüzyılda Raiout Krallığında kadınlar eğer düşmanlara karşı bir yenilgiye uğrarlarsa düşmanın himayesine girmektense kendilerini toplu olarak öldürüyorlardı. Bu yönteme ise Jahuar deniyor.
Bu geleneğin tarihte bilinen ilk örneği ise M.Ö 325 senesinde yaşandı. Büyük İskender’in ordusu tarafından zulme uğramamak için aghlas kabilesinde 19 binden fazla insan kendisini kasabadaki yapılara hapsederek yaktı.
14. yüzyılda ise Kraliçe Padmini yaklaşık 700 kadının canına kıydı. Chittor Kraliçesi Rani Padmini, düşman askerleri ile karşı karşıya geldiğinde kendisini şenlik ateşine atarak canına kıydı.
Rani Karmayati olarak bilinen prenses ve geçici hükümdar Rani Karnayati, Bahadır Şah komutasında olan Gucerat Sultanlığı ordusu, Chittor başkentine girmeden önce kendisini barutla kaplayarak ateşe verdi. Karnayati ile birlikte tam 13 bin kadın da kendilerini ateşe verdi.
Jahuar bir Hindu geleneği ve Hint alt kıtasının bazı bölgelerinde uygulanıyor.
Bu gelenekte kadınlar ve çocuklar düşmanın eline geçmek yerine kendilerini ateşe veriyorlar.
İlk örneği M.Ö 325 yılında gerçekleşmiş ve 19 binden fazla insan kendilerini kasabalarındaki yapılara kitleyerek yakmış.
Rani Karmayati isimli hükümdar kadın ile birlikte ise tam 13 bin kadın kendini ateşe verdi. Bunun tek sebebi ise yine düşmanın eline geçmemekti.
Kadınlar düşmanın eline geçmektense kendilerini yakmayı tercih ediyorlar.