Hindistan’da yıldırım düşmesi can aldı: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Hindistan’ın Uttar Pradeş ve Bihar eyaletlerinde yaşanan yıldırım düşmesi olayları sonucunda 63 kişi hayatını kaybetti.

14.07.2024-09:48 - (Son Güncelleme: 14.07.2024-09:48) Hindistan’da yıldırım düşmesi can aldı: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Yıldırım düşmesiyle ülkede büyük felaket yaşandı. Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), Hindustan Times'a yaptığı açıklamada, Uttar Pradeş'in 10 bölgesi ile Bihar'da çarşamba ve perşembe günleri şiddetli yıldırım düşmeleri yaşandığını belirtti. Bu olaylar sonucunda, Uttar Pradeş'te en az 43, Bihar'da ise 20 kişi yaşamını yitirdi.

40 kişi yaralandı 

İnternethaber’in yer verdiğine göre; Bihar eyaletinde 40 kişinin yıldırım düşmesi sonucu yaralandığını belirten sağlık yetkilileri, yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığını ve bazı durumların ciddi olduğunu açıkladı.

Muson döneminde olağandışı yıldırımlar

Meteoroloji uzmanları, muson mevsiminde bu denli yoğun yıldırım düşmesinin olağandışı olduğunu ifade etti. IMD, çarşamba ve perşembe günleri Hindistan'ın yanı sıra Bengal Körfezi ve Arap Denizi çevresinde toplam 240 bin yıldırım düşmesi vakası kaydedildiğini duyurdu.

Hindistan’da yıldırım düşmesi can aldı: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Şiddetli yağışlar devam edecek

IMD, önümüzdeki beş gün boyunca Hindistan'ın güneybatı ve kuzeydoğusunda şiddetli yağışlar beklendiğini bildirdi. Yetkililer, vatandaşları tedbirli olmaları ve yapılan uyarılara dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal