Hindistan’da sıcaklık 50 dereceyi aştı: 8 kişi hayatını kaybetti

Hindistan’ın doğu eyaletlerinden Odişa’da artan sıcak havalar sebebiyle 8 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

11.06.2024-12:53 - (Son Güncelleme: 11.06.2024-17:28) Hindistan’da sıcaklık 50 dereceyi aştı: 8 kişi hayatını kaybetti

Dünya genelinde sıcak geçen 2024 yazı Asya ülkelerinde yaşayanların zor anlar yaşamasına sebep oldu. Ulusal basında yer alan son haberlere göre, Hindistan'da sıcaklar yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Odişa eyaletindeki yetkililer, son 72 saat içinde onlarca kişinin sıcak çarpması nedeniyle hastanelere başvurduğunu açıkladı.

8 kişi sıcaklar sebebiyle hayatını kaybetti

İnternethaber’in yer verdiği habere göre; eyalet genelinde etkili olan sıcak hava dalgası, 8 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Yetkililer, sıcaklıkların daha da yükseleceği konusunda uyarılarda bulundu.

Hindistan’da sıcaklık 50 dereceyi aştı: 8 kişi hayatını kaybetti

Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD) yetkilileri, ülkede şimdiye kadar yaşanan en uzun süreli sıcaklık dalgasının yaşandığını ve bazı bölgelerde sıcaklığın 50 derecenin üzerine çıktığını belirtti. IMD yetkilisi Mrutyunjay Mohapatra, Indian Express gazetesine yaptığı açıklamada, "Ülkemizde tarihin en uzun süreli sıcaklık dalgası yaşanıyor. Aşırı sıcaklar, farklı bölgelerde neredeyse bir aydır etkisini sürdürüyor" dedi.

29 Mayıs'ta tüm zamanların rekoru kırıldı

Son dönemde yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle birçok kişi hayatını kaybetti. Uttar Pradeş eyaletindeki termometrelerin 2 Haziran'da 49 dereceyi aşması sonucu 33 seçim görevlisi yaşamını yitirmişti. Bihar'da 6, Racastan'da ise 12 kişi aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybetmişti. Başkent Yeni Delhi'de ise 29 Mayıs'ta 52,9 dereceyle tüm zamanların en yüksek sıcaklık rekoru kırılmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal