Kokusuyla ve tadıyla tatlılarda kendinden bahsettiren hindistan cevizinden atıştırmalık toplar yapabileceğiniz enfes bir tarif...
MALZEMELER
5 su bardağı süt
12 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket toz krem şanti
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
ÜZERİNE
1,5 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
YAPILIŞI
Derin bir tencereye soğuk süt, irmik ve toz şekerini koyun. Bir çırpıcıyla sürekli olarak karıştırın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Hazırladığınız bu muhallebiyi, ılıklaşması için kenarda bekletin. Beklettiğiniz muhallebi ılıkklaşınca soğuması için buzdolabına koyun. Buzdolabından soğuyunca aldığınız muhallebiyi, toz krem şanti ve rendelenmiş portakal kabuğu ile birleştirerek yoğurun. Muhallebiden aldığınız parçaları elinizde yuvarlayarak şekillendirin ve düz bir tabağa koyduğunuz rendelenmiş hindistan cevizine topları bulayın. Hazırladığınız topları kıvam alması için kısa bir süre daha buzdolabında bekletin. Soğuyan hindistan cevizli leziz toplar yemek için hazır. Afiyet olsun!