Hem kolay hem lezzetli bir pasta yapmaya ne dersiniz? Hindistan cevizli çikolatalı pasta tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte detaylar...
Hindistan cevizi hemen hemen her tarife yakışır. Özellikle çikolatalı pastaya çok yakışıyor. Sizin için hindistan cevizli çikolatalı pasta tarifini paylaştık. Bu mükemmel lezzeti denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.
Gerekli Malzemeler
Kek için:
-3 tane yumurta
-Yarım su bardağı şeker
-3 yemek kaşığı dolusu un
-2 yemek kaşığı kakao
-Yarım paket kabartma tozu
Kreması için:
-1 paket kremşanti
-2 yemek kaşığı pudra şekeri
-Yaklaşık 2 su bardağı hindistancevizi ( daha fazla da olabilir.)
Üzeri için:
-1 paket krema
-1 paket bitter ya da sütlü çikolata
Kek piştikten sonra ıslatmak için 1 çay bardağı soğuk süt gerekiyor.
Hazırlanışı:
-Keki için yumurta ve şekeri 3-4 dk. çırpın. Kuru malzemeyi ilave edip çırpmaya devam edin.
-24 cm olan yuvarlak kalıbınıza harcı dökün. Tabi altına pişirme kâğıdı koyun ya da yağlayın.
-170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
-Piştikten sonra keki fırından çıkarın ve soğutun.
-Keki çöp şiş ya da kürdan kullanarak delin. Soğuk sütü üzerine dökün.
-Kremamız için kremşantiyi üzerinde yazan süt oranına göre çırpın. İçine pudra şekerini ve hindistancevizini koyun. Kıvamı ne cıvık nede çok koyu olmasına özen gösterin.
-Kremayı kekin üzerine alın ve dümdüz olacak şekilde yayın.
-Daha sonra çikolata ile kremayı benmari usulü eritin.
-Oda ısısına gelince son olarak pastanızın üstüne çikolatayı dökün.
-1 gece boyunca buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun...
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.