Hindistan Cevizi Nasıl Kırılır?

Hindistan cevizi, özellikle taze bir şekilde tüketildiğinde son derece lezzetli ve önemli bir besindir. Hindistan cevizinin kabuklarını nasıl çıkarabileceğinizi öğrenerek tüketimi kolaylaştırabilirsiniz. Peki hindistan cevizi nasıl kırılır? Hindistan cevizi kabuğu nasıl soyulur?

10.02.2021-15:00 - (Son Güncelleme: 10.02.2021-15:00) Hindistan Cevizi Nasıl Kırılır?

Hindistan cevizi, 4 bin 500 seneden fazla bir süredir tropik bölgelerde yetiştiriliyor. Özellikle son yıllarda farklı tüketim şekilleri ile popülerlik kazanan hindistan cevizi nasıl kırılır? Gerek sütü gerek yağı gerekse farklı lezzetleri ile tüketilen hindistan cevizi nasıl kırılır? Hindistan cevizini kolay kırmanın yolu nedir?

HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL KOLAY KIRILIR?

  • Hindistan cevizini kolayca kırabilmek için öncelikle hindistan cevizinin dışını bıçakla kazıyın. 
  • Tepesindeki noktaları tornavida ile delin. 
  • Hindistan cevizinin sütünü bir pipet yardımıyla içebilir ya da bir bardağa boşaltabilirsiniz.
  • Sütün tadı acı ya da ekşiyse hindistan cevizi bozuk demektir. Çünkü taze hindistan cevizi suyunun tatlı olması gerekir.
  • Daha sonra dış kabuğunu çizgilerden kırın.
  • Çizgilerin belirginleşmesini sağlamak için isterseniz daha önceden ısıtılan fırına koyun ve yaklaşık 15 dakika bekletin. Hindistan cevizi çatlamaya başladığında fırın tepsisini fırından çıkarın.
  • Hindistan cevizinin 2-3 dakika soğumasına izin verin. Soğuduktan sonra hindistan cevizini küçük bir mutfak havlusu ya da bezine sarın.
  • Hindistan cevizi havluya sarılıyken, büyük bir plastik çöp torbasına koyun. 
  • Torbayı çevirerek kapatın ve hindistan cevizini parçalara ayrıldığını fark edene kadar sert bir yüzeye birkaç defa dikkatlice vurun.
  • Hindistan cevizini vurduğunuz yüzey ne kadar sert olursa, cevizin kırılması da o kadar kolay olur.
  • Özellikle beton yüzey daha fazla işe yarar.
  • Son adım olarak ise kabuğunu çıkarın ve bir soyacak yardımıyla soyun.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal