'Hiçbir Şey Yerinde Değil' Filminin Özel Gösterimi İstanbul'da Düzenlendi

Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödül kazanan 'Hiçbir Şey Yerinde Değil' filmine İstanbul'da özel bir gösterim yapıldı.

15.10.2024-01:13 - (Son Güncelleme: 15.10.2024-01:13) 'Hiçbir Şey Yerinde Değil' Filminin Özel Gösterimi İstanbul'da Düzenlendi

'Hiçbir Şey Yerinde Değil' Filminin İstanbul Prömiyeri

Uğur Çevik'in yönetmenliğini üstlendiği ve Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen" ödülünün de dahil olduğu üç ödül kazanan 'Hiçbir Şey Yerinde Değil' filmi, İstanbul'daki Atlas 1948 Sineması'nda özel bir gösterim ile seyircisiyle buluştu.

Filmin Teması ve Hikayesi

1980 darbesi öncesi Türkiye'nin siyasi karmaşasına odaklanan bu film, devrimin şiddet yerine siyasetle gerçekleştirileceğine inanan sol görüşlü gençlerin, bir evde toplanarak yayımladıkları dergi üzerine tartışmalarının ardından gelişen beklenmedik olayları aktarıyor.

Yönetmenin Açıklamaları

Gösterim sonrasında konuşan yönetmen ve senarist Uğur Çevik, filmin yapım sürecine Kovid-19 pandemisi sırasında başladığını belirtti. Ayrıca, Atatürk Kitaplığı’na giderek dönemin yayınlarını incelediğini vurguladı ve ekledi:

"Gerçek bir hikayeden esinlenildiği belirtiliyor. Esinlenmek, hikayeden etkilenmek demektir ve bu süreçte hikaye mutlaka bir evrim geçirir. Ben her zaman belgesel yapmadım ve film dediğimiz şeyin doğasını anlamak önemlidir."

Çevik, farklı siyasi görüşlere sahip 4-5 kişiyle bu dönemi daha iyi anlamak için görüşmeler yaptıklarını ifade ederek, bu isimlerle yapılan etkileşimlerin kendisi için etik bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Film Ekibi ile Seyirci İlişkisi

Başrollerini Burak Can Aras, Celal Öztürk, Efe Taşdelen, Eren Kol ve Onur Gözten’in paylaştığı 'Hiçbir Şey Yerinde Değil' film ekibi, gösterim sonrası seyircilerden gelen soruları cevaplayarak interaktif bir deneyim sundu.

Burak Çevik'in yönettiği, Adana Altın Koza Film Festivali'nde

Burak Çevik'in yönettiği, Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen" olmak üzere 3 ödül kazanan "Hiçbir Şey Yerinde Değil" filminin İstanbul prömiyeri, Atlas 1948 Sineması'nda gerçekleştirildi. Başrollerini Burak Can Aras, Celal Öztürk, Efe Taşdelen, Eren Kol ve Onur Gözten'in paylaştığı görüntü yönetmenliğini Barış Aygen'in yaptığı "Hiçbir Şey Yerinde Değil" film ekibi, programda seyircilerden gelen soruları cevapladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal