Mısır tüketiminde en sağlıklı yöntem olarak tercih edilen haşlama evlerde sıklıkla yapılmaktadır. Fakat mısır haşlaması yaparken bazı püf noktaları vardır. Mısırlarınızın çok daha lezzetli olması için haberimizde yer alan püf noktalarına dikkat etmelisiniz. İşte detaylar...
Haşlama mısır püf noktaları
Koçanlı mısır tercih edin
Haşlama mısır yapmak için tavsiye edilen mısır türü koçanlı olmasıdır. Mısırların pişmesi sırasında koçanlara oldukça fazla ihtiyaç olacaktır. Mısırların pişme sırasında tencerenizi saate göre ayarlamayı unutmayın. Tencereye koymadan önce mısırlarınızı güzelce yıkayarak koçanlarından ayırın. Düdüklü tencerenin tabanına koçanları yerleştirin üzerine orta sıcaklıkta olan suyu ilave edin. 3-4 dakika kaynadıktan sonra mısırları atın ve orta ateşte haşlamaya bırakın.
Haşlama aşamasında hemen tuz atmayın
Mısır haşlamasında yapılan en sık hata ise haşlama sırasında tuz atmak oluyor. Haşlanan mısırlara tuz atılması mısırların sertleşmesine neden olur. Daha yumuşak ve sulu mısırlar elde etmek için tuzu daha sonra ilave etmeniz tavsiye ediliyor. Süt ile mısır haşlamak ise lezzeti fazlasıyla arttıracaktır. Mısırların tatsız olduğunu biliyorsanız pişirme suyu içerisine 1 çay kaşığı toz şeker ve yine 1 çay kaşığı tereyağı ilave edebilirsiniz.