Hesabındaki 212 bin TL’yi görünce şaşkına döndü: Yanlışlıkla zengin oldu

Bolu’da manav olarak çalışan 26 yaşındaki Metin Karadayı, hesabındaki 212 bin TL’yi görünce şaşkına döndü. Düğün hazırlıkları yapan Karadayı, hesabındaki parayı görünce yetkilere haber verdi ve parayı sahibine iade etti. İşte detaylar...

31.07.2022-15:28 - (Son Güncelleme: 31.07.2022-15:28) Hesabındaki 212 bin TL’yi görünce şaşkına döndü: Yanlışlıkla zengin oldu

Bolu’da manavlık mesleğini yapan Metin Karadayı, 2 gün evvel Bağkur sigorta prim ödemesini yapmak için bankaya gitti. Bankada gerekli ödemesini yapan 26 yaşındaki Karadayı, bir süre sonra telefonundan banka hesabındaki bakiyeyi kontrol edince şaşkına döndü. Hesabında tam 212 bin TL olduğunu farkeden Metin Karadayı, durumu önce babasına ve daha sonra banka yetkililerine anlattı. Paranın kendisine ait olmadığını söyleyen Karadayı, 212 bin TL’yi gerçek sahibine iletti. 

Yanlışlıkla zengin oldu

Evlilik hazırlıkları yaptığı öğrenilen 26 yaşındaki Metin Karadayı, hesabında 212 bin TL gördüğünde büyük bir şaşkınlık yaşadığını söyledi. Karadayı olayı şu sözlerle ifade etti:

"Bankaya gidip Bağ-Kur ödememi yaptım. Sonra telefondan hesabıma baktığımda 212 bin lira olduğunu gördüm. Şaşırdım. hemen bankaya gittim. Banka da 'Belki sizindir. Bir kontrol edin, babanızı arayın' dedi. Babamı arayıp böyle bir paramız var mı diye sordum. Bilgin var mı dedim. Babam da 'Yok, bir yanlış var' deyince hemen bankaya gidip durumu anlattım. Onlar da şaşırdılar. Beni sorguya çektiler. 'Nereden geldi, nasıl geldi bu para' diye. Sonra 'Yanlışlıkla sizin hesabınıza yatırmışlar' dediler. Parayı kimin yatırdığını bilmiyorum, sormadım. Ben 'Bunu alın kiminse yatırın, o şahıs şüpheye düşmesin, korkmasın' dedim. Yaklaşık 1,2- saat bankada bekledim. Banka parayı sahibine iade etti. Parayı yatıran kişi bence fark etmemişti. Benim haberim olmasaydı belki onun da haberi olmayacaktı. Bu para öyle durup gidecekti, kimsenin haberi olmayacaktı. Elbet bir gün çıkardı. Araba almaya giderken, bir şey için giderken aklına gelirdi. Ama o adam için de zor olurdu, uğraşırdı. İyi ki de fark edilmiş."

Bolu 212 bin TL

Esnaf Odası Başkanı’ndan Karadayı’ya özel tebrik

Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal, manav Metin Karadayı’yı tezgahı başında ziyaret etti. 

Genç pazarcıyı yaptığı davranıştan dolayı tebrik eden Altındal, ‘’Bu davranıştan gururlandık. Arkadaşımız da nişanlı. Düğününü yapacak. Metin'in de en çok paraya ihtiyacı olan esnaflardan. Düğün yapmak zor. Düğününde maddi manevi Türkiye Pazarcılar Federasyonu olarak ne ihtiyacı varsa karşılanacak. Biz de Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası olarak, bir adet altın hediye edeceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal