Herkes Unutuyor! Bebeklerde Göz Muayenesi Çok Önemli!

Bebeklerde göz rahatsızlıklarının erken teşhisi oldukça önem taşıyor. Peki, bebeklerin ilk göz muayenesi ne zaman yapılmalıdır?

17.01.2020-10:55 - (Son Güncelleme: 17.01.2020-10:55)

Bebeklerin ilk doktor kontrolünde, kalça çıkığı muayenesi ve işitme testi yaptırılır ancak genellikle göz muayenesi es geçilir. Şaşılık, görme bozuklukları veya dışarıdan bakıldığında fark edilemeyen sorunların önüne geçmek için bebeğin göz muayenesinin ihmal edilmemesi gerekir.

İLK GÖZ MUAYNESİ NE ZAMAN YAPILMALIDIR?

Bebekler doğduğunda görme yetişkin bir insanın görmesi düzeyinde değildir. Göz ve beyin arasındaki ilişkinin yapılanması ve görme iletisinin oluşması zamanla tamamlanır. Bu dönemde bebeklerde ara ara olan fiksasyon kayıpları ve kaymalara rastlanılabilinir. Ancak kayma süreklilik gösteriyorsa bu durum önemsenmelidir. Bebeklerde gözde kayma nedenleri içinde pek çok hastalık sayılabilir. Bunlar içinde sık olarak rastlanılan sorunlar, göz katarakt hastalığı, görme merkezi hastalıkları, göz kas hastalıkları, miyop-hipermetrop-astigmat bozuklukları, göz tümörleri ve sendromlar sayılabilir. Bebekler ilk 1 yaşında ilk göz muayenesini olmalıdır. Çocuk doktoru veya ailenin gözlediği, şüphe duyduğu herhangi bir durum varsa hemen göz doktoruna danışılmalı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal