Yoğurdun ne kadar faydalı bir besin olduğunu bilmeyen kimse yoktur. Peki, siz her gün yoğurt yiyor musunuz? Günde en az bir kase yoğurt yiyerek birçok hastalığı önleyebilirsiniz. Üstelik yoğurdunuza çeşitli tohumlar ve meyvelerle tatlandırarak hem daha lezzetli hem de faydalı bir besin haline getirebilirsiniz. Sizin için her gün düzenli olarak yoğurt yemenin faydalarını bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…
Yoğurdun ne kadar faydalı bir besin olduğunu bilmeyen kimse yoktur. Peki, siz her gün yoğurt yiyor musunuz? Günde en az bir kase yoğurt yiyerek birçok hastalığı önleyebilirsiniz. Üstelik yoğurdunuza çeşitli tohumlar ve meyvelerle tatlandırarak hem daha lezzetli hem de faydalı bir besin haline getirebilirsiniz. Sizin için her gün düzenli olarak yoğurt yemenin faydalarını bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…
Eğer antibiyotik ilaçlar kullanmak zorundaysanız, yoğurdun günlük beslenmenizde yer alması daha da önemli bir hale gelir. Antibiyotikler, hastalığa neden olan zararlı bakterilerin yok ederken bağırsaklardaki yararlı bakterilerin de ölmesine neden olur. Eğer antibiyotik kullanımına bağlı yararlı bakterilerin bağırsakta korunmasını istiyorsanız, antibiyotik içtiğiniz süreçte her gün yoğurt tüketmeyi ihmal etmemelisiniz.
Vücudumuz çok az vitamini kendi başına üretir. Bağırsaklarda olan bu biyolojik durum sadece B grubu vitaminlerinden bazıları ve K vitamini için geçerlidir. B grubu vitaminlerinin; vücudun enerji dengesini, sinir sistemi iletimi ve bağışıklık sistemi hastalıklarını korunmak için oldukça önemlidir. Düzenli yoğurt tüketen kişilerin de bağırsaklarında B grubu vitaminleri üretilmeye başlar.
Yapılan araştırmalar, ekşimemiş ve kaymağı alınmış yoğurt tüketen kişilerin kan şekerlerinin düzene girdiği ortaya konulmuştur. Aynı zamanda yoğurt bağırsaklardan yavaş geçtiği için yedikten sonra kan şekerine yansıması da oldukça yavaştır. Bu nedenle yemeklerinizin yanında muhakkak bir kase yoğurdu sade, kaymağı alınmış ve ekşimemiş şekli ile yemeniz gerekir.
İçeriğinde bulunan laktik asit yoğurdu diğer birçok besinlerden ayıran en önemli unsurlardan biridir. Laktik asit bağırsak içi ortamının pH'ını düşürerek kanser yapıcı maddelerin üremesini önler. Aynı zamanda bağışıklığın güçlendirilmesini ve metabolitlerin artmasını sağlar.
Yoğurtta bulunan Laktobasillus Bulgaricus, bağırsak hareketlerinin artmasını sağlar. Aynı zamanda bu bakteri hiçbir besinde bulunmamaktadır. Yoğurt aynı zamanda kalsiyum deposu bir üründür ve bağırsakların temizlenmesini sağlar. Yoğurt; tüketildikten sonra kalsiyumun emilimini artırır, kaliteli hayvansal protein içeriği sayesinde bağırsaklarda doygunluk hormonunun uyarılmasını da sağlar.