Ana yemeklerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan domatesli buğur pilavının en pratik tarifini sizin için hazırladık. İşte domatesi bulgur pilavı tarifi…
LEZZETLİ VE PRATİK DOMATESLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Ana yemeğin en lezzetli yancısı bulgur pilavı, tane tane nasıl yapılır? Besin değeri de oldukça yüksek olan bulgur pilavının domatesli ve baharatlı yapmanın püf noktaları neler? Gelin hep birlikte enfes bulgur pilavı yapımı tarifine bir göz atalım.
Bulgur, buğdaydan elde edilen geleneksel bir Anadolu besini olup tahıl grubundan sayılır ve beslenme piramidinin tabanında yer alır. Peki tadına doyum olmaz bir bulgur pilavı nasıl hazırlanır? İşte tarifi..
BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR?
Malzemeler
-2 su bardağı pilavlık bulgur
-2 adet domates
-1 adet soğan
-2 adet sivri biber
-1 su bardağı tavuk suyu
-2,5 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
-4 yemek kaşığı sıvı yağ
-Tuz
Yapılışı
-Öncelikle soğanları incecik kıyıp geniş bir tencereye bırakın. Sıvı yağ ile iyice kavurup üstüne ince ince doğranmış biberleri ekleyin. Onları da kavurup ardından rendelenmiş domatesleri ilave ederek 5 dakika daha kavurun.
-Yıkanmış bulguru domatesli karışımın üstüne döküp 1-2 dakika karıştırın.
-Ardından sıcak su ve tavuk suyunu katarak tuzunu da ekleyin.
-Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
-Suyunu çeken pilavın altını kapatıp, kağıt havlu ile ağzını kapatın.
-Dinlendirdikten sonra servise hazır.