Hem Gözünüze Hem Midenize Bayram Ettirecek İftar Menüsü

Bu akşam ne yapsam diyenlere efsane bir iftar menüsü hazırladık... İşte iftar sofralarınızı lezzetlendirecek menü...

23.04.2021-14:06 - (Son Güncelleme: 23.04.2021-15:07) Hem Gözünüze Hem Midenize Bayram Ettirecek İftar Menüsü

LEBENİYE ÇORBASI


Antep yöresine ait hem köfteli hem de yoğurtlu lezzetli bir çorba olan lebeniye çorbası tarifi

Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için

-200 gram kıyma

-1 adet küçük soğan(rondodan geçmiş)

-Yeterince tuz, karabiber

Çorbası için

-1 su bardağı haşlanmış nohut (Konservede olur)

-2 yemek kaşığı pirinç

-1,5 su bardağı yoğurt

-2 yemek kaşığı un

-Yarım limon suyu

-5,5 su bardağı su

Sos için

-1 yemek kaşığı tereyağ yada 3 yemek kaçığı sıvı yağ

-1 yemek kaşığı nane

Lebeniye Çorbası Tarifi Yapılışı

-Köftesi için kıyma, soğan, tuz ve karabiberi yoğuralım ve nohut büyüklüğünde toplar yapıp bir kenarda bekletelim.

-Pirinci yıkayalım ve tenceremize 1 su bardağı su koyalım pirincimizi pişirelim.

-Pişen pirincimizin üzerine geri kalan 4, 5 su bardağı suyumuzu ekleyip kaynatalım.

-Kaynayan suyun içerisine bir bardak haşlanmış nohut (konservede olur)dökelim.

-Orta ateşte kaynamaya bırakalım.

-Bir kasede yoğurt, un ve limon suyunu karıştıralım.

-Kaynayan çorbanın suyundan bir iki kepçe yoğurtlu karışım üzerine döküp karıştıralım.

-Tenceremizi bir taraftan karıştırarak yavaşça yoğurtlu suyumuzu içine dökelim ve karıştırmaya devam edelim biraz tuz ekleyip orta ateşte pişirmeye bırakalım.

-Tavamıza yağımızı koyalım ve ısıtalım köftelerimizi bu yağda kızartalım ve üzerine naneyi koyup karıştıralım.

-Kaynayan çorbamızın içine köfte ve nane karışımını ekleyip karıştıralım.

-Bir taşım kaynatıp altını kapatalım.

TENCEREDE TAVUK TANDIR


Tencerede Tavuk Tandır Tarifi İçin Malzemeler

-1 kg tavuk pirzola

-1 tane küçük soğan

Sosu İçin ;

-Yarım limon suyu

-1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

-1 tatlı kaşığı karabiber

-1 tatlı kaşığı kekik

-1 tatlı kaşığı şeker

-2 tatlı kaşığı tuz

-4 yemek kaşığı zeytinyağ

Tencerede Tavuk Tandır Tarifi Yapılışı

-Sos malzemelerinin hepsini bir kaba alın ve karıştırın.

-Etleri sosun içine alıp güzelce sosa bulayın, 1 saat bekletin.

-Daha sonra etleri bir tencereye dizin ve ortasına soğanı bütün olarak koyun. Hiç su koymayın.

-Kapağını kapatıp en kısık ateşte etleri pişmeye bırakın. Arada kontrol edin.

-Pişen etleri bir tavaya alıp çok az yağda arkalı önlü hafif kızartın.

-İster pirinç, ister bulgur pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz.

Davet Sofralarınızı Süsleyecek Harika Bir Salata Tarifi İçin Malzemeler


-Yarım baş mor lahana

-2 adet havuç

-3 yemek kaşığı zeytin yağı

-10 adet kornişon turşu

-2 adet köz biber

-500 gr süzme yoğurt

-5-6 kaşık mayonez

-Haşlanmış garnitür

-Tuz

Davet Sofralarınızı Süsleyecek Harika Bir Salata Tarifi Yapılışı

-Öncelikle mor lahanayı ortadan ikiye bölüp yarısını resimdeki gibi ince ince doğruyoruz.

-Yağ bıraktığımız tavada bikaç dakika öldürüyoruz.

-Ateşten alıp rende yaptığımız havuçları mor lahananın üzerine ekliyoruz.

-Lahananın sıcaklığıyla birleştiriyoruz diğer taraftan közlemiş olduğumuz şili biberlerini közleyip temizleyip doğruyoruz.

-Daha sonra salatalıklarımızı garnitürlerimizi süzüp diğer malzemelerle karıştırıyoruz.

-Mayonez yoğurt tuzunuda ayarlayıp karıştırıyoruz harika bir lezzet çıkıyor ortaya dilediğiniz bir kalıba döküp ters çeviriyoruz.

ÇİLEKLİ MAGNOLİA


Çilekli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

-1 litre süt

-3 yemek kaşığı un

-2 yemek kaşığı nişasta

-1 su bardağı şeker

-1 adet yumurta sarısı

-1 paket sıvı krema

-1 paket vanilya

Arası için;

-1,5 paket burçak bisküvi

-Çilek

Çilekli Magnolia Tarifi Yapılışı

-Tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurtayı alalım.

-Çırpma teli ile çırpalım.

-Ocağa alıp karıştırmaya başlayalım.

-Kıvamı koyulaşıp, göz göz oluncaya kadar pişirelim.

-Ocaktan alalım, vanilya ekleyelim ve karıştıralım. Soğumaya bırakalım.

-Muhallebimiz soğurken, ara ara karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın.

-Muhallebi soğurken, bisküvileri rondodan geçirelim.

-Muhallebimiz soğuduktan sonra, içine bir paket krema ilave edip mikser ile çırpalım.

-Çilekleri ince dilimler halinde keselim.

-Kupların en dibine 1 yemek kaşığı bisküvi ekleyelim.

-Çilekleri görüntülerdeki gibi dizelim ve üzerine muhallebi ilave edelim.

-Daha sonra bir kat daha bisküvi ve yine muhallebi, en son bisküvi olacak şekilde pay edelim.

Not: Kremayı sıkma torbası ile çok daha rahat bir şekilde ekleyebilirsiniz kuplara.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal