Hem batıda hem de doğuda üst üste depremler: Gece yarısı vatandaşlar büyük panik yaşadı

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre batıda Çanakkale ile İzmir’de, doğuda ise Adıyaman ile Kahramanmaraş’ta korkutan depremler meydana geldi. Bölge halkı gece yarısı panik yaşadı.

22.07.2024-10:08 - (Son Güncelleme: 22.07.2024-10:08) Hem batıda hem de doğuda üst üste depremler: Gece yarısı vatandaşlar büyük panik yaşadı

Gece yarısı Türkiye’nin hem batısı hem de doğusu sallandı. Adıyaman'da sabaha karşı saat 03:35'te 3.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sincik merkezli bu sarsıntının derinliği 7 kilometre olarak açıklandı. 

Aynı gece, saat 03:44'te Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 3.4 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı, bu depremin derinliği ise 7.75 kilometre olarak kaydedildi.

Hem batıda hem de doğuda üst üste depremler: Gece yarısı vatandaşlar büyük panik yaşadı

Gece yarısı vatandaşlar büyük panik yaşadı

İnternethaber’de yer alan habere göre; Kahramanmaraş, gece boyunca art arda gelen artçı depremlerle sarsıldı, bu durum bölge halkına korku dolu anlar yaşattı. İzmir'de de iki küçük sarsıntı meydana geldi. Şiddetleri düşük olmasına rağmen, depremlerin yüzeye yakın olması nedeniyle vatandaşlar tarafından kuvvetli bir şekilde hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bu depremlerin büyüklük ve derinlik bilgilerini resmi internet sitesinde yayımladı. Türkiye genelinde ardı ardına gelen bu depremler, vatandaşların tedirginliğini artırdı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal