HDP’li isimden skandal hareket: Türkiye’yi yenen Portekiz’i tebrik etti

Türkiye, EURO 2024’teki ikinci maçında Portekiz’e 3-0 kaybetti. HDP’nin eski Şırnak Milletvekili Ferhat Encu ise milli takımımızı yenen Portekiz’i sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tebrik ederek tepki çekti.

23.06.2024-12:35 - (Son Güncelleme: 23.06.2024-12:35) HDP’li isimden skandal hareket: Türkiye’yi yenen Portekiz’i tebrik etti

Şırnak'ın eski milletvekillerinden Ferhat Encu, A Milli Takım'ın Portekiz'e 3-0 yenilmesinin ardından yaptığı "Biji Portekiz" paylaşımıyla gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu paylaşım sonrasında Encu, gelen eleştirilere sert yanıtlar verdi.

Ben vatansız değilim

Encu, tepkilere cevaben, "Ne kadar Türkçü, ırkçı, faşist varsa, ne kadar orta yolcu, yalakacı ve Kürt düşmanı varsa tiwitimin altında, üstünde havlamış. Küfür ve hakaret edenler kendi karakterlerini ortaya koymuşlar ve aynen hepsini iade ediyorum. Ben hainlik etmedim, hain değilim. Ben vatansız değilim. Benim vatanım sizin buralarda esameniz bile okunmazken binlerce yıl geçmişi, tarihi olan, medeniyete beşiklik etmiş Kürdistan’dır. Kürde imha ve inkarı dayatanlar bilsin ki benimle aynı düşüncede, hissiyatta olan milyonlarca Kürt var. Bijî Kurdistan" ifadelerini kullandı.

HDP’li isimden skandal hareket: Türkiye’yi yenen Portekiz’i tebrik etti

Ferhat Encu kimdir?

Ferhat Encu, Şırnak'ın Roboski köyünde 1985 yılında doğmuş ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) çatısı altında siyaset yapmıştır. Şırnak'ı 25. ve 26. dönemlerde milletvekili olarak temsil eden Encu'nun siyasi kariyeri, Roboski katliamı sonrası yaşananlarla da gölgelenmiştir. 2016 yılında tutuklanan Encu, çeşitli suçlamalarla yargılanmış ve 2017 yılında aldığı hapis cezalarıyla cezaevine girmiştir. Ayrıca, Yargıtay tarafından HDP'nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianamede de adı geçen Encu, siyasi yasak talebiyle karşı karşıya kalmıştır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal