Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Vatandaşlara Son Dakika "Yapay Zeka" Uyarısı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek hakkında yapay zeka ile oluşturulmuş gerçek dışı içeriklere itibar edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

11.07.2024-12:02 - (Son Güncelleme: 11.07.2024-12:24) Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Vatandaşlara Son Dakika "Yapay Zeka" Uyarısı

Son dakika Mehmet Şimşek haberleri: Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal medyada Bakan Mehmet Şimşek'e ait olduğu iddia edilen yapay zeka ile oluşturulan sahte içeriklere karşı vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu.

"Yapay zeka" uyarısı

Bakanlık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bakan Şimşek’in bir yayınındaki açıklamalarına yapay zekayla eklenmiş sahte içeriklerin dolaşıma sokulduğunu belirtti. Vatandaşların bu tür yanıltıcı içeriklere karşı dikkatli olmaları ve yalnızca resmi kaynaklardan gelen bilgilere güvenmeleri gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadeler kaydedildi:

"Sayın Bakanımızın konuk olduğu bir yayına yapay zeka ile seslendirme eklendiği ve vergi konulu gerçek olmayan içeriklerin sosyal medyada paylaşıldığı görülmüştür. Yapay zeka ile oluşturulmuş, gerçek dışı bu tarz içeriklere itibar edilmemesi önemle rica olunur."

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal