Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Kayıt Dışı Ticaretle Mücadele: 250 Mükellefe 250 Milyon Lira Vergi Cezası

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN üzerinden tahsilat yaparak vergi kaçıran işletmelere yönelik yürüttüğü denetimlerde önemli bir aşamaya geldi.

14.09.2024-12:55 - (Son Güncelleme: 14.09.2024-12:55) Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Kayıt Dışı Ticaretle Mücadele: 250 Mükellefe 250 Milyon Lira Vergi Cezası

 Vergi Denetim Kurulu tarafından yürütülen incelemeler sonucunda, 250 mükellefin 1,5 milyar liralık kazancını kayıt dışı bıraktığı tespit edildi. Bu kapsamda, mükelleflere 250 milyon lira vergi cezası kesildi.

"POS Çalışmıyor" Bahaneleri Yakın Takipte

Vergi müfettişleri, özellikle "POS cihazı çalışmıyor" bahanesiyle müşterilerden IBAN üzerinden ödeme alan işletmeleri takibe aldı. Banka hesap hareketleri incelenerek kayıt dışı kazançlar ortaya çıkarıldı. İlk aşamada belirlenen 250 mükellefin farklı sektörlerden olduğu belirlendi.

Farklı Sektörlerde Kayıt Dışı Faaliyetler

Kayıt dışı faaliyetlerin lüks restoran zincirlerinden değerli taş ve kuyumculuk sektörüne, düğün-organizasyon firmalarından sosyal medya fenomenlerine kadar geniş bir yelpazede yer aldığı tespit edildi. Ayrıca kripto para, sermaye piyasası aracı kurumları ve şans oyunları bayilerinin de bu kapsamda incelendiği belirtildi.


Bakan Şimşek: Takipteyiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı kazançların önlenmesi için denetimlerin sıkı bir şekilde sürdüğünü vurguladı. Vergi kaçıran mükelleflerin takip edildiğini belirten Şimşek, "Bakanlık olarak kayıt dışı yöntemlerle tahsilat yaparak vergisini ödemeyen işletmeleri yakından izliyoruz. Alacaklarınızı vergi dışı bırakacak şeklide IBAN ya da banka hesapları üzerinden tahsilat yapmayın, kayıt dışı faaliyetlere ortak olmayın. Vergide adaleti artırmaya ve kayıt dışılığı azaltmaya yönelik yaygın ve yoğun denetimlerimiz tavizsiz ve güçlü şekilde devam edecek." dedi. 

Şimşek, IBAN üzerinden yapılan kayıt dışı tahsilatların engellenmesi için çalışmaların sürdüğünü ve kayıt dışı ekonomiye taviz verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal