Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Katar'da Yatırımcılarla Bir Araya Geldi

Bakan Mehmet Şimşek, Katar'da ticaret ve yatırım fırsatlarını değerlendirerek Türkiye'nin ekonomik hedeflerini aktardı.

10.10.2024-01:07 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-01:07) Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Katar'da Yatırımcılarla Bir Araya Geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Katar'da Yatırımcılarla Buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Katar'da yatırımcılarla bir araya geldi. İlk olarak Doha'da, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüştü.

İkili Görüşmeler ve Ticari İlişkiler

Ardından Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kevari ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) CEO'su Mansur bin İbrahim el-Mahmud ile bir araya gelen Şimşek, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri değerlendirdi.

Invest in Türkiye Programı

Bakan Şimşek, Doha'daki bir otelde Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği tarafından düzenlenen "Invest in Türkiye" programı çerçevesinde yatırımcılarla bir araya geldi. Programa katılanlar arasında Doha Büyükelçisi Dr. Mustafa Göksu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Furkan Karakaya, Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Halife bin Casim bin Muhammed El Sani, Katar İşadamları Birliği Başkanı Şeyh Faysal bin Kasım Al Sani ile Türk ve Katarlı iş insanları yer aldı.

Ekonomik Hedefler ve Stratejiler

Konuşmasında Türkiye'nin ekonomik hedeflerini ve doğrudan yatırımları artırma stratejilerini paylaşan Bakan Şimşek, Türkiye'nin reform sürecinde kaydettiği ilerlemeleri ve gelecekteki önceliklerini vurguladı. Katılımcılara, Türkiye'nin yeni ekonomi politikaları ve Orta Vadeli Program'daki hedef ve reform hazırlıklarını detaylı bir şekilde aktardı.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin stratejik avantajlarını da belirterek, ülkenin bölgesel ve küresel ekonomik potansiyelini ile sürdürülebilir büyüme hedeflerini gündeme getirdi.

Katılımcı Yatırımcıların İlgisi

Program sonrası Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamalarda Şimşek, "Bugün birçok sektörden Katar'ın önde gelen iş insanları ve girişimcileriyle bir araya geldik. Türkiye'de uygulamakta olduğumuz istikrar ve reform programını anlatma fırsatı bulduk. Katılımcılardan gelen ilgi, Türkiye’ye yönelik olan muhabbeti ve ekonomimize duyulan ilgiyi göstermektedir," dedi.

Kuveyt Ziyareti

Doha'daki görüşmelerinin ardından Şimşek, Kuveyt'e geçerek Maliye Bakanı ve Ekonomi ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Nura Süleyman el-Fassam ile bir araya gelecek, ardından Kuveyt Yatırım Otoritesi CEO'su Ganim Süleyman el-Guneyman ile yatırımcı toplantısı gerçekleştirecek. Şimşek, Kuveyt'teki temaslarının ardından Türkiye'ye dönecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Katar'ın başkenti Doha'daki...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Katar'ın başkenti Doha'daki bir otelde Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği tarafından gerçekleştirilen "Invest in Türkiye" programı kapsamında yatırımcılarla bir araya geldi. Programa Bakan Şimşek'in yanı sıra, Doha Büyükelçisi Dr. Mustafa Göksu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Furkan Karakaya, Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Halife bin Casim bin Muhammed El Sani, Katar İşadamları Birliği Başkanı Şeyh Faysal bin Kasım Al Sani (sağda), Türk ve Katarlı yatırımcılar ve iş insanları katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal