Yazar, şair ve ressam Mustafa Yazgan 81 yaşında vefat etti. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, "Biz dünyadan gider olduk. Kalanlara selam olsun. Bizim için hayır dua kılanlara selam olsun. Yunus gönüllü abimiz, yazar Mustafa Yazgan da bu dünyaya veda etti. Heyecanı, konferansları, hitabeti ve yazdıklarıyla geride güzel hatıralar bıraktı. Ruhu şad, makamı ali olsun." sözleriyle Yazgan’ın vefatını duyurdu. Peki Mustafa Yazgan kimdir? İşte detaylar…
MUSTAFA YAZGAN KİMDİR?
16 Kasım 1940 tarihinde Gaziantep’te doğan yazar Mustafa Yazgan, Gaziantep Lisesi’nin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olmuştur. Daha sonra aynı üniversitede doktora çalışmalarını bitirmiştir.
Mustafa Yazgan kariyeri boyunca Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde asistanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda özel kalem müdürlüğü, Batı dilleri çevirmenliği, Milli Prodüktivite Merkezi’nde uzmanlık, Türk Taşıt İşverenleri Sendikası’nda uzmanlık görevlerini üstlendi.
Öğretmenlik de yapan Mustafa Yazgan, yayıncılığa yöneldi. Sanayi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi kurumlarda müşavirlik görevinde de bulundu. Bir süre sonra yayıncılığa dönen Yazgan, 1980 askeri darbesinde on aya yakın hapis yatmıştır.
Tutukluluk döneminden sonra ikamet değiştiren ve siyasete yönelen Yazgan, tamamen yazarlığa zaman ayırmaya başladı. Necip Fazıl Kısakürek’in öğrencilerinden biri olduğu bilinen Mustafa Yazgan’ın İslamcı Dergiler Projesi’nde yer aldığı da hayatıyla ilgili bilgiler arasında.
MUSTAFA YAZGAN CENAZESİ NEREDE?
81 yaşındaki Mustafa Yazgan, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Vefatının ardından kendisinin de yaşadığı yer olan Kocaeli Karamürsel’de toprağa verildi. Mürselpaşa Camii’nde yapılan cenaze töreninin ardından defnedilen Mustafa Yazgan mezarı Karamürsel Yeni Mezarlığı’nda bulunuyor.
MUSTAFA YAZGAN KİTAPLARI
Yazar Mustafa Yazgan’ın süreli ve süresiz olarak birçok yayını bulunuyor. Kitapları arasında Müslüman Türk Çocuğunun Ahlak Kitabı, Ömrümün Devr-i Saadeti, Mukaddes Dava, Doğruluğun Ödülü, Ölmek Kolaydı… Ama Sen Vardın gibi eserler bulunuyor. Süreli ve süresi tüm yayınlarının listesi şöyle;
Mücadelemizin Diyalektiği İçinde Türkiye ve Dertlerimiz, İlim ve Ahlâk, İslâm ve Kâinat, Çağımızın Ana Meseleleri, Ahenk / Yazılar, Tuğra, Fetihname, Kurtuluş Hasreti İslâm Gençliğine Tebliğ, Semavi Dinlerde Ahlâk, Allah... Ölümsüz Gerçek, Mukaddes Dâvâ, Buhran 78, Hicrî 1400 Hitabesi, Gökdevlet’ten Bugüne, Hicri 1408 Hitabesi, Ümit, Sevgi ve Zafer, Elveda Karanlık, Monark, Sessiz Çığlık, Sertavul Geçidi, Zincirler Kırılırken, Şiirler, Ahlâkî Çocuk Hikâyeleri, Müslüman Türk Çocuğunun Ahlâk Kitabı, Buharalı Cengâver Zaferhan, Malazgirt.
Hem akademik çalışmalar yapan hem de şiir yazan Yazgan’ın ölümü, çevresi ve okurları tarafından büyük bir üzüntü ile karşılandı.